Zeleni čaj Dodatki – Kaj Morate Vedeti?

Zeleni čaj dodatki so pogosto touted kot naravno zdravilo za številne zdravstvene težave. Dopolnila, ki vsebujejo ekstrakt zelenega čaja, snov, ki je pokazala, da je v bogati v antioksidantov.

Teh antioksidantov vključuje epigallocatechin-3-galat (EGCG), ki se šteje kot aktivna sestavina ekstrakta zelenega čaja. Veliko dodatkov zeleni čaj vsebuje tudi theanine, aminokislina mislil pomirjujoč učinek.

Uporablja za dopolnila zelenega čaja

Dopolnila zelenega čaja so domnevni ponuja številne koristi za zdravje, vključno:

 • hujšanje
 • preprečevanju raka
 • zdravljenje raka
 • preprečevanje bolezni srca in ožilja
 • znižanje krvnega tlaka

Dopolnila zelenega čaja vs zeleni čaj

Na voljo v kapsula, in tekoči obliki, dopolnila zelenega čaja so pogosto tržijo kot sredstvo za povečanje vaš vnos antioksidantov ne da piti več skodelice zelenega čaja dnevno. Pa najbolj znanstvene študije na datuma so osredotočena na zdravje pri uživanju zeleni čaj kot pijača (in ne v obliki dodatka).

Kliknite tukaj za nakup Koutea iz uradne spletne strani

Prednosti zelenega čaja dopolnila

Čeprav raziskave o zeleni čaj dodatkov je omejen, študije kažejo, da zeleni čaj dopolnitev lahko ponudi naslednje koristi za zdravje:

1) Prostate raka obrambo

V študiji 2009 26 moških diagnosticiranih z rakom prostate, tisti, ki so štiri kapsule ekstrakta zelenega čaja vsak dan imel znatno zmanjšanje nekaterih označevalcev, ki signal napredovanje raka prostate. Vsak odmerek štiri kapsule podal enakovredno približno 12 skodelice kuhanega zelenega čaja; obdobju zdravljenja se je gibal od 12 dni do 73 dni, s srednjo časom 34,5 dni.

2) Hladno in gripi preprečevanje

Zeleni čaj dopolnila lahko pomaga vnaprej računali hladno in gripa, glede na študije, objavljene v letu 2007. Za tri mesece, skupino zdravih odraslih je lastniška formula ekstrakta zelenega čaja ali placebo kapsulo dvakrat na dan. Študije konca, tisti ob zeleni čaj dopolnila doživela manj hladno in gripa simptomi in manj dni bolezni, v primerjavi s tistimi ob placebo.

3) Zniževanje holesterola

Študija, objavljena leta 2003 kažejo, da, ko seznanjene z nizko nasičenih maščob prehrana, uporaba dopolnila zelenega čaja lahko pomagajo, vodijo holesterol, v pregled. Vključenih 240 odrasli, vsi, ki je rahlo do zmerno povišane vrednosti holesterola na začetku študije študija. Študijski rezultati so pokazali, da tisti, ki so zeleni čaj ekstrakt v obliki kapsul za 12 tednov imel večje znižanje LDL ( bad ) holesterola od udeležencev, ki so placebo kapsule za enako dolžino časa.

Kliknite tukaj za nakup Koutea iz uradne spletne strani

So varno dopolnila zelenega čaja?

Do danes je malo znanega o neželeni učinki in skrbi glede varnosti, povezanih z uporabo zelenimi dodatki. Ker veliko dodatkov zeleni čaj vsebuje kofein, je pomembno, da previdno, če ste zaskrbljeni zaradi kofeina, povezanih z neželenih učinkov (kot so tesnoba, povišan srčni utrip in krvni tlak in poslabšanje simptomi razjede).

Prav tako je pomembno omeniti, da so nedobrodošla prosti radikali lovilca (antioksidanti) med zdravljenjem kemoterapijo, kot so — v teoriji — lahko zmanjša aktivnost drog.

Kako uporabljati dopolnila zelenega čaja

Količino ekstrakta zelenega čaja na kapsulo razlikuje od dodatek za dodatek. Vendar pa je ni uveljavljeno priporočenega odmerka za zeleni čaj ekstrakt. Če razmišljate o uporabi dopolnila zelenega čaja, pogovor z vašo zdravstveno storitev, o kateri odmerek bi bilo primerno za vas.

Kliknite tukaj za nakup Koutea iz uradne spletne strani


poišče “Zeleni čaj Dodatki – Kaj Morate Vedeti?”

 • ekstrakt zelenega čaja tekoči
 • ali piti zeleni caj med kemorerapijo
 • caj dodatki
 • priporočeno odmerek zelenega čaja dnevno
 • zeleni čaj in dodatki
 • zeleni čaj odmerek

Sorodni članki za “Zeleni čaj Dodatki – Kaj Morate Vedeti?”