Κόκκινο σμέουρα δεν είναι μόνο ένα νόστιμο fruit–they έχουν μεγάλη θρεπτική αξία. Μία φορά μόνο διαθέσιμη καλοκαιριού, σμέουρα μπορεί πλέον να απολαμβάνουν τα νωπά, ξερά ή κατεψυγμένα έτος γύρο.

Θρεπτική αξία της σμέουρα

Κόκκινο σμέουρα είναι πολύ υψηλή σε φυτικές ίνες. Έως και 20 τοις εκατό του συνολικού βάρους τους αποτελείται από ίνα. Είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμίνη C, βιταμινών Β, φολικό οξύ, μαγγάνιο, χαλκό, μαγνήσιο και σίδηρο. Ένα φλιτζάνι κόκκινο σμέουρα παρέχει μισό η συνιστώμενη ημερήσια αποζημίωση της βιταμίνης C, 60 τοις εκατό του ο RDA για μαγγάνιο και 33 τοις εκατό από το RDA για fiber.

Τρώγοντας ένα φλιτζάνι κόκκινο σμέουρα θα σας παρέχει όλα αυτό θρεπτική αξία και μόνο σας θα καταναλώνει 60 θερμίδες.

Κάντε κλικ εδώ, για να αγοράσουν εξαγάγετε βατόμουρο

Οφέλη για την υγεία του σμέουρα

Κόκκινο βατόμουρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες και να έχουν μια αξία ORAC 4900.They περιέχουν υψηλά επίπεδα μια ουσία, γνωστή ως ellagic οξύ, μια polyphenol επιδοκιμασίας για τις ιδιότητές του έχει αντικαρκινογόνο δράση. Έρευνα δείχνει ότι αυτό φαινόλης φυτικών μπορεί να είναι μια αποτελεσματική καρκίνου preventer και αναστολέα. Elligic οξύ είναι γνωστό ότι δεσμεύει που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο χημικά, καθιστώντας τα έτσι ανενεργό.

Σμέουρα κόκκινο είναι επίσης υψηλή είναι Φλούδας αυτές είναι γνωστές ως flavanoid ενώσεις. Είναι υπεύθυνοι για τα μούρα κόκκινο χρώμα. Φλούδας έχει αποδειχθεί ότι προστατεύουν τον οργανισμό κατά των καρδιακών παθήσεων και άνοια. Είναι επίσης χρήσιμα για τη ενίσχυση της φλέβες και κυκλοφορικό σύστημα. Είναι αξιοσημείωτο ότι γρήγορα αυτές τις ενώσεις από όλη τρόφιμα, όπως το κόκκινο σμέουρα, φαίνεται να είναι πιο ευεργετική που θεμελιώνονται Συμπλήρωση φόρμας.

Τα φύλλα του φυτού κόκκινο φραμπουάζ έχουν χρησιμοποιηθεί για γενεές ως φάρμακο. Συνήθως ενυδάτωση σε ένα τσάι, κόκκινο φραμπουάζ φύλλα έχουν χρησιμοποιηθεί για να ανακουφίσουν τα συμπτώματα κρυολογήματα, αμυγδαλίτιδα και διάρροια.

Κάντε κλικ εδώ, για να αγοράσουν εξαγάγετε βατόμουρο

Επιλογή

Σμέουρα πάει κακό πολύ γρήγορα. Φρέσκα σμέουρα πρέπει να καταναλωθούν εντός ημερών από την αγορά. Επιλέξτε μούρα που είναι σταθερή και έχουν ένα πλούσιο, βαθύ χρώμα. Αποφυγή μούρα που είναι μαλακό ή που παρουσιάζουν οποιαδήποτε από μώλωπες ή μούχλα.

Αποθήκευσης

Δεδομένου ότι σμέουρα φθείρονται τόσο γρήγορα, μέριμνα πρέπει να ληφθεί για την ορθή αποθήκευση. Αφαιρέστε τα μούρα από το δοχείο και καίτε κάθε αυτά που bruised ή moldy. Αυτό θα εμποδίσει τους μολύνουν τους άλλους. Τοποθετήστε τα σμέουρα πίσω στο δοχείο άπλυτα και αποθηκεύστε στο ψυγείο για έως και δύο ημέρες.

Κόκκινο σμέουρα μπορούν να αποθηκευτούν στον καταψύκτη για μέχρι ένα έτος. Για να σταθεροποιήσετε σμέουρα, Πλένουμε τους και να χρησιμοποιήσετε μια πετσέτα χαρτί να απαλά pat ξηρά. Στη συνέχεια, απλώνονται τα σμέουρα σε ένα cookie φύλλο προσέχοντας να μην πλήθους τα μούρα. Μεταφέρετε το φύλλο το cookie στον καταψύκτη και ας παγώνουν για περίπου μια ώρα. Μόλις τα μούρα έχουν παγώσει, τα τοποθετήσετε σε μια σακούλα κατάψυξης. Μπορείτε να προσθέσετε χυμό λεμονιού για να τα μούρα για να συντηρήσουν το χρώμα τους.

Κάντε κλικ εδώ, για να αγοράσουν εξαγάγετε βατόμουρο

Σμέουρα συμβουλές

Κατεψυγμένα σμέουρα απόψυξη γρήγορα και μπορούν εύκολα να προστεθούν δημητριακά, γιαούρτι ή τηγανίτες. Μπορούν να αναμιγνύονται με γάλα και αναμεμειγμένο σε smoothies. Σμέουρα κάνει επίσης μια ενδιαφέρουσα προσθήκη σε σαλάτες.

Κάντε κλικ εδώ, για να αγοράσουν εξαγάγετε βατόμουρο