Πράσινο τσάι συμπληρώματα είναι συχνά touted ως μια φυσική θεραπεία για ένα αριθμό προβλημάτων υγείας. Τα συμπληρώματα που περιέχουν εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, μια ουσία που εμφανίζεται στο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.

Αυτά τα αντιοξειδωτικά περιλαμβάνουν epigallocatechin-3-gallate (EGCG), που θεωρείται ότι είναι το ενεργό συστατικό του εκχύλισμα πράσινου τσαγιού. Πολλά συμπληρώματα πράσινο τσάι περιέχει επίσης theanine, ένα αμινοξύ που πιθανά να παράγουν μια ηρεμώντας επίδραση.

Χρήσεις για πράσινο τσάι συμπληρώματα

Πράσινο τσάι συμπληρώματα φιλοδοξούσε να προσφέρουν μια σειρά από οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων:

  • απώλεια βάρους
  • πρόληψη του καρκίνου
  • θεραπεία του καρκίνου
  • πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου
  • μείωση της αρτηριακής πίεσης

Πράσινο τσάι εναντίον πράσινο τσάι συμπληρώματα

Διατίθεται σε κάψουλα και υγρή μορφή, πράσινο τσάι συμπληρώματα διατίθενται συχνά ως μέσο για την αύξηση της πρόσληψης σας αντιοξειδωτικό χωρίς να χρειάζεται να πιουν πολλά φλιτζάνια πράσινο τσάι καθημερινά. Ωστόσο, οι περισσότερες επιστημονικές μελέτες μέχρι σήμερα έχουν επικεντρωθεί οι επιπτώσεις στην υγεία από την κατανάλωση του πράσινου τσαγιού ως ένα ποτό (και όχι σε μορφή συμπληρώματος).

Κάντε κλικ εδώ για να αγοράσετε Koutea από την επίσημη ιστοσελίδα

Οφέλη από συμπληρώματα πράσινο τσάι

Αν και η έρευνα για τα συμπληρώματα πράσινο τσάι είναι περιορισμένη, οι μελέτες δείχνουν ότι τα συμπληρώματα πράσινο τσάι μπορεί να προσφέρει τα ακόλουθα οφέλη για την υγεία:

1) Προστάτη άμυνα

Σε μια μελέτη του 2009 από 26 άνδρες διαγνώστηκαν με καρκίνο του προστάτη, όσοι έλαβαν τέσσερις κάψουλες εκχύλισμα πράσινου τσαγιού καθημερινά είχε σημαντική μείωση ορισμένων δεικτών που σηματοδοτούν την εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη. Κάθε τέσσερις-κάψουλα δόση παραδοθεί το ισοδύναμο περίπου 12 φλιτζάνια βραστό πράσινο τσάι? την περίοδο της θεραπείας που κυμαινόταν από 12 ημέρες έως 73 ημέρες, με μέσο χρόνο 34.5 ημέρες.

2) Κρύο και τη γρίπη πρόληψη

Πράσινο τσάι συμπληρώματα μπορεί να βοηθήσει να εξορκίσει κρύο και τη γρίπη, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2007. Για τρεις μήνες, μια ομάδα υγιών ενηλίκων πήρε είτε ένα ιδιόκτητο τύπο της εκχύλισμα πράσινου τσαγιού ή ένα εικονικό φάρμακο κάψουλα δύο φορές την ημέρα. Από το τέλος της μελέτης, εκείνοι που παίρνουν συμπληρώματα πράσινο τσάι είχε βιώσει λιγότερες κρύο και τη γρίπη συμπτώματα και λιγότερες ημέρες της ασθένειας σε σύγκριση με εκείνους που έλαβαν το εικονικό φάρμακο.

3) Μείωση της χοληστερόλης

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2003 δείχνει ότι, όταν συνδυάζεται με μια χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά διατροφή, η χρήση συμπληρωμάτων πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει κρατήσει χοληστερόλη υπό έλεγχο. Η μελέτη περιέλαβε 240 ενήλικες, οι οποίοι είχαν ήπια σε μέτρια αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης κατά έναρξη της μελέτης. Μελέτη τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι έλαβαν το πράσινο τσάι απόσπασμα σε μορφή κάψουλας, για 12 εβδομάδες είχε μεγαλύτερη μείωση της LDL ( κακό ) χοληστερόλη από τους συμμετέχοντες που έλαβαν ένα ψευδοφάρμακο κάψουλα για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Κάντε κλικ εδώ για να αγοράσετε Koutea από την επίσημη ιστοσελίδα

Είναι το πράσινο τσάι συμπληρώματα ασφαλή;

Μέχρι σήμερα, λίγα είναι γνωστά για τις παρενέργειες και τις ανησυχίες για την ασφάλεια που σχετίζονται με τη χρήση συμπληρωμάτων πράσινο. Δεδομένου ότι πολλά συμπληρώματα πράσινο τσάι περιέχει καφεΐνη, είναι σημαντικό να ληφθεί προσοχή αν ανησυχείτε για την καφεΐνη που σχετίζονται με αρνητικές επιπτώσεις (όπως το άγχος, αύξηση του καρδιακού ρυθμού και πίεσης του αίματος και την επιδείνωση των συμπτωμάτων του έλκους).

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι η ελεύθερος-ριζική δεσμευτών (αντιοξειδωτικά) είναι ανεπιθύμητοι κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας χημειοθεραπείας, δεδομένου ότι — στη θεωρία — μπορεί να μειώσει τη δραστηριότητα των ναρκωτικών.

Πώς να χρησιμοποιήστε συμπληρώματα πράσινο τσάι

Το ποσό της εκχύλισμα πράσινου τσαγιού ανά κάψουλα ποικίλλει από συμπλήρωμα για συμπλήρωμα. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένα καθιερωμένο συνιστώμενη δόση για εκχύλισμα πράσινου τσαγιού. Εάν σκέφτεστε τη χρήση συμπληρωμάτων πράσινο τσάι, μιλήστε με το γιατρό σας για δόση που μπορεί να είναι κατάλληλο για εσάς.

Κάντε κλικ εδώ για να αγοράσετε Koutea από την επίσημη ιστοσελίδα