Τι είναι το κριλ πετρέλαιο;

Κριλ οι γαρίδες-όπως μαλακόστρακα που είναι περίπου 1 έως 6 εκατοστά. Ζουν είναι ο ωκεανός, όπου τρέφονται κυρίως με το φυτοπλαγκτόν. Είναι κοντά στο κάτω μέρος της τροφικής αλυσίδας και τρώγονται από φάλαινες, φώκιες, πιγκουίνοι, καλαμάρια και ψάρια.

Εμπορική αλιεία κριλ εμφανίζεται κυρίως στο Νότιο Ωκεανό και τον βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό κατά μήκος των ακτών του Καναδά και την Ιαπωνία. Κριλ που αλιεύονται χρησιμοποιούνται για την υδατοκαλλιέργεια και ενυδρείο τροφές, δολώματα αλιείας άθλημα ή τρώγονται ως τρόφιμα. Κριλ που αλιεύονται για τροφίμων στην Ιαπωνία, ονομάζεται okiami.

Κριλ πετρελαίου, το πετρέλαιο που έχει βρίσκεται φυσικά στο κριλ, εξάγεται και πωλούνται ως συμπλήρωμα διατροφής. Πωλείται σε μερικά καταστήματα υγιεινής διατροφής και σε απευθείας σύνδεση σε μορφή κάψουλας.

Κριλ λάδι περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που είναι ο κύριος λόγος που καθίσταται δημοφιλής ως συμπλήρωμα διατροφής.

Ένας άλλος λόγος που το πετρέλαιο κριλ γίνεται δημοφιλής είναι επειδή περιέχει ένα αντιοξειδωτικό που ονομάζεται Ασταξανθίνη. Τα άλγη που τρώνε κριλ παράγει την Ασταξανθίνη φωτεινή κόκκινη χρωστική ουσία που δίνει κριλ και άλλα οστρακοειδή όπως αστακό και γαρίδες τους χρώμα κοκκινωπό-ροζ.

Αντιοξειδωτικά προστατεύουν τα κύτταρα του σώματος μας από τη ζημία από τις ελεύθερες ρίζες, ασταθείς ουσίες που πιστεύεται ότι συμβάλλουν σε ορισμένες χρόνιες ασθένειες. Σε αντίθεση με πολλά άλλα αντιοξειδωτικά, Ασταξανθίνη διασχίζει το φραγμό αίματος – εγκεφάλου, όπου θα μπορούσε να θεωρητικά προστατεύσει μάτι, του εγκεφάλου και του κεντρικού νευρικού συστήματος από τη ζημία ελεύθερων ριζοσπαστών.

Την πρόσφατη δημοτικότητα της συμπληρώματα πετρελαίου κριλ προκάλεσε ανησυχίες ότι αυτό θα μπορούσε να απειλήσει τον πληθυσμό από τους θηρευτές, συμπεριλαμβανομένων πιγκουΐνους, φώκιες και οι φάλαινες.

Χτυπήστε εδώ για να αγοράσετε κριλ πετρελαίου από την επίσημη ιστοσελίδα

Γιατί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το πετρέλαιο κριλ

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το πετρέλαιο κριλ για τους ίδιους λόγους που χρησιμοποιούν ιχθυέλαιο, έλαιο λιναριού ή άλλα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Σε αντίθεση με τα ιχθυέλαια, το πετρέλαιο κριλ δεν προκαλεί απίθανος burps ή μια επίγευση, μια κοινή παρενέργεια του πετρελαίου ψαριών. Επίσης, το πετρέλαιο κριλ περιέχουν υψηλότερα ποσά Ασταξανθίνη από το πετρέλαιο ψαριών. Εδώ είναι κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τα οποία χρησιμοποιείται.

1) Υψηλή χοληστερόλη

Κριλ πετρελαίου μελετάται ως μια φυσική θεραπεία για την υψηλή χοληστερόλη. Σε μία μελέτη, 120 άτομα δόθηκαν κριλ πετρελαίου, το πετρέλαιο ψαριών ή εικονικό φάρμακο. Κριλ πετρελαίου μείωσε LDL (γνωστή ως κακό ) χοληστερόλη κατά 34% και η αυξημένη HDL ( καλή ) χοληστερόλης κατά 43,5% σε σύγκριση με το placebo. Σε σύγκριση, ιχθυέλαιο μειώνεται LDL χοληστερόλης κατά 4.6% και αυξήθηκε HDL χοληστερόλης κατά 4,2%. Κριλ μείωσε επίσης τα τριγλυκερίδια.

2) Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο

Προκαταρκτική έρευνα δείχνει το ιχθυέλαιο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου (PMS), ωστόσο, απαιτείται περισσότερη έρευνα.

3) Αρθρίτιδα

Μια μελέτη στο περιοδικό του αμερικανικού κολεγίου της διατροφής εξέτασε το πετρέλαιο κριλ (300 mg ημερησίως) σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο και διαπίστωσε ότι το πετρέλαιο κριλ ήταν αποτελεσματική στη μείωση τα συμπτώματα της αρθρίτιδας και φλεγμονή.

Χτυπήστε εδώ για να αγοράσετε κριλ πετρελαίου από την επίσημη ιστοσελίδα

Οι παρενέργειες των κριλ πετρελαίου

Άτομα με αλλεργίες σε θαλασσινά δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πετρέλαιο κριλ. Άτομα με αιμορραγικές διαταραχές δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πετρέλαιο κριλ, εκτός εάν υπό την επίβλεψη ενός επαγγελματία υγείας ειδική.

Παρενέργειες των κριλ πετρελαίου μπορεί να περιλαμβάνουν χαλαρά κόπρανα, διάρροια ή δυσπεψία.

Αλληλεπιδράσεις φαρμάκων δυνατό

Τα άτομα που παίρνουν αντιπηκτικά (αντιπηκτικό ή αντιαιμοπεταλιακή αγωγή), όπως η βαρφαρίνη (Coumadin), ασπιρίνη, ηπαρίνη, στην ΚΛΟΠΙΔΟΓΡΕΛΗ (Plavix), μη-στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ) όπως η ιβουπροφαίνη (Motrin, Advil), ναπροξένη (Naprosyn, Aleve) πρέπει μόνο χρήση κριλ πετρέλαιο υπό την επίβλεψη του γιατρού.

Το πετρέλαιο κριλ πρέπει επίσης να χρησιμοποιείται με προσοχή από τους ανθρώπους που παίρνουν τα βότανα και τα συμπληρώματα που πιστεύεται ότι θα αυξήσει τον κίνδυνο αιμορραγίας, όπως ginkgo biloba και το σκόρδο.

Χτυπήστε εδώ για να αγοράσετε κριλ πετρελαίου από την επίσημη ιστοσελίδα