Зелен чай добавки са често изтъквани като естествено средство за редица здравословни проблеми. Добавки съдържат екстракт от зелен чай, вещество, показано в богати на антиоксиданти.

Тези антиоксиданти включват епигалокатехин-3-галат (EGCG), която се счита за активната съставка на екстракт от зелен чай. Много зелен чай добавки също съдържат theanine, аминокиселина, че да произвеждат успокояващ ефект.

Употреби за зелен чай добавки

Зелен чай добавки са възнамерявал да предложи редица ползи за здравето, включително:

  • загуба на тегло
  • превенция на рака
  • лечение на рак
  • превенция на сърдечносъдовите заболявания
  • понижаване на кръвното налягане

Зелен чай срещу зелен чай добавки

На разположение в капсула и течна форма, зелен чай добавки често се продават като средство за увеличаване на антиоксидант приема без да се налага да се пие няколко чаши зелен чай дневно. Въпреки това повечето научни изследвания към днешна дата са фокусирани върху последиците за здравето от консумацията на зелен чай като напитка (а не в добавка форма).

Щракнете тук, за да си купя Koutea от официалния сайт

Ползите от зелен чай добавки

Въпреки че изследвания на зелен чай добавки е ограничен, проучвания показват, че зелен чай добавки може да предложи следните ползи за здравето:

1) Простатата рак защита

В 2009 проучване на 26 мъже, диагностицирани с рак на простатата тези, които взеха четири капсули на екстракт от зелен чай дневно са имали значителен спад в определени маркери, които сигнализират прогресията на рак на простатата. Всеки четири капсула доза доставени еквивалент на около 12 чаши сварено зелен чай; периода на третиране варира от 12 дни до 73 дни, със средно време на 34,5 дни.

2) Простуда и грип превенция

Зелен чай добавки може да помогне да се предотврати настинка и грип, според проучване, публикувано през 2007 г. За три месеца една група от здрави възрастни отне патентован формула на екстракт от зелен чай или плацебо капсула два пъти на ден. До края на проучването тези като зелен чай добавки е имал по-малко симптоми на простуда и грип и по-малко дни на заболяване, в сравнение с тези, приемащи плацебо.

3) Понижаване на холестерола

Проучване, публикувано през 2003 г. показва, че, когато заедно с диета с ниско съдържание на наситени мазнини, използването на зелен чай добавки може да помогне запази холестерол в шах. В изследването са участвали 240 възрастни, всички от които са леко до умерено повишени нива на холестерол в началото на проучването. Проучване резултатите показаха, че тези, които взеха зелен чай екстракт под формата на капсули за 12 седмици имаше по-голямо намаляване на LDL ( bad ) холестерол от участниците, които се плацебо капсула за същия период от време.

Щракнете тук, за да си купя Koutea от официалния сайт

Има зелен чай добавки безопасно?

Към днешна дата, малко се знае за страничните ефекти и проблеми на сигурността, свързани с използването на зелени добавки. Тъй като много зелен чай добавки съдържат кофеин, е важно да се повишено внимание, ако сте загрижени за кофеин, свързани с неблагоприятни ефекти (като тревожност, учестен пулс и кръвно налягане и влошаване на симптомите на язва).

Също така е важно да се отбележи, че чистачи на свободни радикали (антиоксиданти) са добре дошли по време на химиотерапевтично лечение, тъй като те — на теория — може да намалява активността на наркотици.

Как да използвате зелен чай добавки

Размерът на екстракт от зелен чай на капсула варира от добавката към допълнение. Обаче там е не установен препоръчителната доза за екстракт от зелен чай. Ако сте обмисля използването на зелен чай добавки, говорете с вашия доставчик на здравеопазването за коя доза може да бъде подходящ за вас.

Щракнете тук, за да си купя Koutea от официалния сайт