Какво е крил нефт?

Крило са скариди подобни ракообразни, които са около 1 до 6 см. Те живеят е океана, където те се хранят основно с фитопланктон. Те са близо до дъното на хранителната верига и са изядени от китове, тюлени, пингвини, калмари и риба.

Търговски риболов на крил се среща главно в южния океан и северната част на Тихия океан покрай бреговете на Канада и Япония. Крил, които са уловени се използват за аквакултури и аквариум канали, спорт риболовна стръв или те се консумират като храна. В Япония крил, че е хванат за храна се нарича okiami.

Крил масло, масло, което е намерени естествено в крил, се извлича и се продава като хранителна добавка. Тя се продава в някои магазини храните здраве и онлайн под формата на капсули.

Крил масло съдържа Омега-3 мастни киселини, което е основната причина, тя става популярна като хранителна добавка.

Друга причина, крил масло става популярен е, защото той съдържа антиоксидант, наречени астаксантин. Водорасли, които ядат крил произвежда астаксантин ярко червен пигмент, който дава крил и други ракообразни като омари и скариди си червеникаво розов цвят.

Антиоксиданти защитават тялото ни клетки от увреждане от свободните радикали, неустойчиви вещества, които се смята, че допринасят за някои хронични заболявания. За разлика от много други антиоксиданти астаксантин преминава кръвно – мозъчната бариера, където тя може теоретично да защитава очите, мозъка и централната нервна система от свободните радикали.

Последните популярността на крил масло добавки, породи опасения, че той може да застраши популацията на своите хищници, включително пингвини, тюлени и китове.

Щракнете тук, за да купуват крил масло от официалния сайт

Защо хората използват крил масло

Хората използват крил масло по същите причини те използват рибено масло, ленено масло или други Омега-3 мастни киселини. За разлика от рибено масло масло крил не предизвика рибка burps или послевкус, обща страничен ефект на рибеното масло. Крил масло съдържа също, по-високи суми на Астаксантин от рибено масло. Ето някои специфични условия, за които той се използва.

1) Висок холестерол

Крил масло се изучава като естествено средство за висок холестерол. В едно проучване 120 души получиха крил масло, рибено масло или плацебо. Крил масло намалява LDL (обикновено наричан Бад ) холестерол с 34 % и увеличава HDL ( добър ) холестерол с 43,5 % в сравнение с плацебо. За сравнение рибено масло намалява LDL холестерол от 4.6 % и HDL холестерол се увеличи с 4.2 %. Крил също понижава триглицеридите.

2) Предменструален синдром

Предварителни изследвания показват крил масло може да помогне за намаляване на симптомите на предменструалния синдром (ПМС), обаче, са необходими повече изследвания.

3) Артрит

Едно изследване в списанието на Американския колеж по храненето разгледа крил масло (300 мг дневно), в сравнение с плацебо и установено, че крилото масло е ефективен при намаляване на симптомите на артрит и възпаление.

Щракнете тук, за да купуват крил масло от официалния сайт

Страничните ефекти на крилото масло

Хората с алергии към морски дарове не трябва да използвате крил масло. Хора с кървене нарушения трябва да използвате крил масло, освен ако под контрола на квалифициран здравен специалист.

Страничните ефекти на крилото масло могат да включват диария, диария или лошо храносмилане.

Възможни лекарствени взаимодействия

Хора като разредители на кръвта (антикоагуланти или антитромбоцитни лекарства), като аспирин, варфарин (Coumadin) и хепарин, клопидогрел (Plavix), нестероидни противовъзпалителни лекарства (НСПВС) като ибупрофен (Motrin, Адвил), напроксен (безопасност, Aleve) трябва само употреба крил масло под лекарски надзор.

Крил масло също трябва да се използва с повишено внимание от хора, които приемат билки и добавки, които се смятат за увеличаване на риска от кървене, като Гинко Билоба и чесън.

Щракнете тук, за да купуват крил масло от официалния сайт