Червени малини са не само вкусни fruit–they имат голяма хранителна стойност. Средата на само веднъж налични лятото, малини сега да се ползват пресни, изсушени или замразени година кръг.

Хранителна стойност на малини

Червени малини са много високо съдържание на фибри. До 20 % от общото им тегло се състои от фибри. Те също са добър източник на витамин С, витамини, фолиева киселина, манган, мед, магнезий и желязо. Една чаша на червени малини предоставя половината препоръчителния дневен прием на витамин C, 60 процента от ПДП за манган и 33 % от ПДП за влакно.

Яденето на чаша червено малини ще ви осигури с всички тази хранителна стойност и вие само ще се отнема 60 калории.

Щракнете тук, за да си купите малини екстракт

Ползите за здравето от малини

Червени малини са богати на антиоксиданти и полифеноли и имат ORAC стойност на 4900.They съдържат високи нива на комбиниран известен като ellagic киселина, a polyphenol prized за неговите антираков свойства. Изследвания показват, че този завод фенол може да бъде предотвратяване на рак и инхибитор. Elligic киселина е известно, за да се обвърже причиняващи рак химикали, което ги прави неактивни.

Червени малини също са високи е антоцианини, те са известни като flavanoid съединения. Те са отговорни за цвета на червени плодове. Антоцианини са доказано за защита на тялото срещу сърдечни заболявания и деменция. Те също са полезни за укрепване на вените и кръвообращението. Заслужава да се отбележи, че получаването на тези съединения от цяла храни, като червено малини, изглежда да бъдат по-полезни, като ги добавка форма.

Листата от червена Малина растение са били използвани за поколения за медицински цели. Обикновено потопен в чай, червени малини листа са били използвани за облекчаване на симптомите на простуда, болки в гърлото и диария.

Щракнете тук, за да си купите малини екстракт

Селекцията

Малини се разваля много бързо. Трябва да се консумират пресни малини в рамките на дни от покупката. Изберете плодове, които са твърди и имат богат, дълбок цвят. Избягвайте плодове, които са меки или, които показват признаци на натъртвания или мухъл.

Съхранение

Тъй като малини погине толкова бързо, грижи трябва да се вземат за правилно съхранение. Премахване на зърната от контейнера и изхвърлят всякакви синини или плесенясал такива. Това ще ги предпазят от замърсяване на другите. Поставете малини обратно в контейнера немити и се съхраняват в хладилник до два дни.

Червени малини може да се съхранява във фризера за до една година. За замразяване на малини, измийте ги и използвайте хартия кърпа, за да внимателно подсушете. След това разпределено малини върху бисквитка лист, като внимавате да не тълпата на плодове. Бисквитка лист се прехвърля в фризера и ги замразява за около един час. След като зърната са замразени, да ги поставят в фризера торба. Можете да добавите лимонов сок към плода за да се запази цвета си.

Щракнете тук, за да си купите малини екстракт

Малини съвети

Замразени малини размразяване бързо и лесно могат да се добавят към зърнени храни, кисело мляко или палачинки. Те могат да бъдат смесени с мляко и смесени в шейкове. Малини също направи интересно допълнение към салати.

Щракнете тук, за да си купите малини екстракт