Червено вино и нещо в червено вино наречен resveratrol може да бъде сърцето здрави. Разберете факти и hype, по отношение на червено вино и неговото въздействие върху сърцето си.

Червено вино, в умереността, е дълго се смяташе за сърцето здрави. Алкохолът и някои вещества в червено вино, наречени антиоксиданти може да помогне за предотвратяване на болест на сърцето чрез увеличаване на нивата на добър холестерол и защита срещу увреждане на артерия.

Докато новини за червено вино може да звучи чудесно, ако сте се насладите на чаша червено вино с вечеря, лекарите се притесняват за насърчаване на всеки да започнете да пиете алкохол. Това е, защото твърде много алкохол може да има много вредни ефекти върху тялото си.

Все пак много лекари са съгласни, че нещо в червено вино се появява да помогне сърцето си. Това е възможно, че антиоксиданти като флавоноиди или вещество, наречено resveratrol, имат сърце здрави обезщетения.

Как е червено вино сърцето здрави?

Червено вино изглежда да има още повече сърце здрави обезщетения от други видове алкохол, но е възможно, че червено вино не е по-добре от бира, бяло вино или ликьор за здравето на сърцето. Има все още няма ясни доказателства, че червено вино е по-добре от други форми на алкохол, когато става въпрос за възможно сърце здрави обезщетения.

Антиоксиданти в червено вино наречен полифеноли могат да помогне защита на лигавицата на кръвоносните съдове в сърцето си. A polyphenol наречен resveratrol е едно вещество в червено вино, което е придобил внимание.

Щракнете тук, за да купуват Resveratrol от Официален сайт

Resveratrol в червено вино

Resveratrol може да бъде ключова съставка в червено вино, което помага за предотвратяване на увреждане на кръвоносните съдове, намалява лош холестерол и предотвратява образуването на кръвни съсиреци.

Повечето изследвания на ресвератрол е направено върху животни, не хора. Изследвания в мишки даден resveratrol предполага, че антиоксидант може също така да ги предпазите от затлъстяване и диабет, и двете от които са силни рискови фактори за сърдечно-съдови заболявания. Въпреки това тези констатации са докладвани само при мишки, не в хората. В допълнение за да получите същата доза на ресвератрол, използвани в проучванията на мишки, човек ще трябва да пият над 60 литра червено вино всеки ден.

Някои изследвания показват, че ресвератролът може да бъде свързан с намален риск от възпаление и съсирване на кръвта, и двете от които може да доведе до сърдечни заболявания. Необходими са повече изследвания преди да е известно дали resveratrol е причина за намаляване на риска.

Resveratrol в грозде, добавки и други храни

Ресвератрола в червеното вино идва от кожата на гроздето, използвано за производството на вино. Тъй като червено вино ферментира с гроздов кожи по-дълго, отколкото е бяло вино, червено вино съдържа повече ресвератрол. Просто яде грозде, или пиене гроздов сок, е предложено като един от начините да получите resveratrol без пиене на алкохол. Червени и лилави гроздов сок може да има някои от същите сърдечно здрави ползи от червено вино.

Други храни, които съдържат някои resveratrol включват фъстъци, боровинки и боровинки. Все още не е известно как яде грозде или други храни може да се сравнява с червено вино за пиене, когато става въпрос за насърчаване на здравето на сърцето. Размерът на ресвератрол в храните и червено вино може да варира значително.

Resveratrol добавки са също на разположение. Докато учените не намерили никаква вреда в като resveratrol добавки, повечето от resveratrol в добавки не може да бъде погълната от тялото ви.

Щракнете тук, за да купуват Resveratrol от Официален сайт

Как алкохол помага за сърцето?

Различни изследвания са показали, че умерени количества от всички видове на алкохол се възползват сърцето си, не само за алкохола намерени в червено вино. Това е мисълта че алкохол:

  • Повдига липопротеините с висока плътност (HDL) холестерол, добър холестерол
  • Намалява образуването на кръвни съсиреци
  • Помага за предотвратяване на артерията щети, причинени от високи нива на липопротеините с ниска плътност (LDL) холестерол, лош холестерол

Пият умерено- или изобщо не

Червено вино потенциални сърце здрави обезщетения изглеждат обещаващи. Тези, които пият умерено количество алкохол, включително червено вино, изглежда да има по-малък риск от сърдечни заболявания. Въпреки това са необходими повече изследвания, преди да знаем дали червено вино е по-добре за сърцето си, отколкото други форми на алкохол, като бира или спиртни напитки.

Нито американската сърдечна асоциация, нито националните сърце, бял дроб и кръвта институт препоръчваме да започнете пиене на алкохол само за да се предотврати заболяване на сърцето. Алкохол може да бъде пристрастяване и може да причини или влоши други здравословни проблеми.

Пиенето на твърде много увеличава риска от високо кръвно налягане, високи триглицериди, увреждане на черния дроб, затлъстяване, някои видове рак, аварии и други проблеми. В допълнение, твърде много алкохол редовно може да доведе до кардиомиопатия — отслабена сърдечния мускул-причинява симптоми на сърдечна недостатъчност при някои хора. Ако имате сърдечна недостатъчност или слабо сърце, вие трябва да избягват алкохол напълно. Ако приемате аспирин ежедневно, да избягва или да ограничат алкохол, в зависимост от съветите на вашия лекар. Можете също така не трябва да пият алкохол, ако сте бременна. Ако имате въпроси относно ползите и рисковете от алкохол, говорете с вашия лекар за конкретни препоръки за вас.

Ако сте вече пия червено вино, направете го в умереността. Умерено пиене е определена като средна стойност от две питиета дневно за мъжете и един пие на ден за жените. Границата за мъжете е по-висока, защото мъжете обикновено тежат повече и имат повече от един ензим, който metabolizes алкохол, отколкото жените.

Щракнете тук, за да купуват Resveratrol от Официален сайт