Acai, е палмово дърво, което е широко разпространена в северната част на Южна Америка. Плодовете му се използват за да медицина.

Хората използват acai за остеоартрит, висок холестерол, еректилна дисфункция (Ед), загуба на тегло и затлъстяване, детоксикация и подобряване на общото здраве. Acai придоби популярност в Северна Америка след е повишен от д-р Николай Perricone като супер за маслина красота на Опра Уинфри шоу.

Като храна на acai Бери се консумират сурови и като сок. Сокът се използва търговската мрежа като напитка и в сладолед, желе и ликьори.

В производството, Акай се използва като естествен лилаво храна оцветител.

Как работи той?

Acai съдържа химикали, които са антиоксиданти. Антиоксиданти се смята за защита на клетките на тялото от вредните въздействия на химични реакции с кислород (окисляване). Според някои изследвания acai има повече антиоксидант съдържание от червена боровинка, Малина, къпина, ягода или боровинки.

Щракнете тук, за да купя чисто Acai Бери хапчета

Недостатъчни доказателства за:

  • Артрит.
  • Висок холестерол.
  • Подобряване на общото здраве.
  • Други условия.

Повече доказателства е необходимо да оцените ефективността на acai.

Странични ефекти на ACAI & безопасност

Няма достатъчно информация, за да разбера дали acai е безопасен. Ако сте бременна или кърмещи, е най-добре да останат на сигурната страна и да се избегне използването.

Пиене на сок от сурова acai е свързана с огнища на заболяване, наречено американски trypanosomiasis или Chagas болест.

ACAI дозиране

Подходяща доза на acai зависи от няколко фактора, като възраст на потребителя, здраве, както и няколко други условия. По това време няма достатъчно научна информация за определяне на подходящ обхват на дози за acai. Не забравяйте, че естествени продукти са не винаги е задължително безопасни и дози може да бъде важно. Не забравяйте да следват съответните посоки върху етикетите на продуктите и да се консултира с вашия фармацевт или лекар или други медицински специалист преди да използвате.

Щракнете тук, за да купя чисто Acai Бери хапчета

Acai плодове ползи за здравето

В acai Бери е на грозде като плодове, събрани от acai палмови дървета, които са родом от тропическите гори на Южна Америка. Acai плодове са широко изтъквани като така наречените супер храна, с привържениците, твърдейки, че те са полезни за различни здравни проблеми, включително артрит, рак, загуба на тегло, висок холестерол, еректилна дисфункция, детоксикация и подобряване на общото здраве.

Acai плодове може да бъде добър източник на антиоксиданти, фибри и сърце здрави мазнини. Но изследванията на acai плодове е ограничена, и не са доказани твърденията за ползите за здравето на acai.

Много плодове освен acai плодове предоставят антиоксиданти и други хранителни вещества, които са важни за вашето здраве. Но ако искате да опитате acai, проверете вашите местни здравословни храни или магазини гастроном-acai могат да се консумират сурови, във вид на таблетки, в напитки като сок, smoothies или енергийни напитки или в други хранителни продукти като желе или сладолед.

Щракнете тук, за да купя чисто Acai Бери хапчета