Acaí плодове идват от палмово дърво в Южна Америка. Докато традиционна храна там за векове, както и за лечение на диария acaí наскоро стана популярен в САЩ заради предполагаемата здравето.

Защо взимате хората acaí?

Acaí плодове съдържат редица вещества, които биха могли да повишат здравето. За един, acaí плодове изглежда да има много високи нива на антиоксиданти-сравними с боровинки, но по-високи от боровинки, ягоди и други плодове. В лабораторни изследвания Антиоксидантите изглежда да предпазват клетките от увреждане, което може да доведе до заболявания като рак, освен евентуално директно потискане на растежа на някои видове рак. Вещества в зърната на acaí може да намали възпалението и евентуално може да забави разпространението на раковите клетки. Също така някои лабораторни изследвания на acaí екстракти, доведе до положителен ефект върху кръвоносните съдове, които могат да бъдат полезни за различни заболявания.

Acaí плодове също съдържат здравословни мастни киселини, като олеинова киселина, един от същата масла, намерени в маслиново масло.

Въпреки това потенциалните ползи от acaí се основават на предварителни лабораторни изследвания. Досега не знаем размера на acaí на възможни ползи за здравето на хората.

Acaí е продаден като хранителна добавка за условия, като висок холестерол, сърдечни проблеми, алергии и рак. Тези приложения на acaí са недоказани.

Щракнете тук, за да купя чисто Acai Бери хапчета

Колко acaí трябва да вземеш?

Докато acaí е недоказано лечение, тя има дълга история на употреба в традиционната медицина, която предлага подходящо ръководство за някои от неговите употреби.

Можете ли да acaí естествено от храни?

Acaí плодове е обща храна в някои райони на Южна Америка. В САЩ той е наличен в някои магазини за здравословни храни и супермаркети. Acaí също е съставка в някои сокове, напитки, ликьори, желета, сладолед и други храни. Тя се използва като естествена храна оцветяване.

Щракнете тук, за да купя чисто Acai Бери хапчета

Какви са рисковете от вземането на acaí?

  • Странични ефекти. Когато се консумират като храна, acaí изглежда да бъдат безопасни. Тъй като те не са добре проучен, типичните странични ефекти на acaí добавки не са известни.
  • Рискове. Това е възможно, тази acaí може да предизвика или да влоши отоци, високо кръвно налягане, язва или чревни кръвоизливи. Ако използвате acaí, консултирайте се с лекар преди да се ЯМР, защото има възможност това да пречат на теста.
  • Взаимодействия. Ако приемате някакви лекарства редовно, говорете с вашия лекар преди да започнете да използвате acaí добавки. Те могат да взаимодействат с над извънборсовия лекарства като ибупрофен и други НСПВС болкоуспокояващи, както и рецепта лекарства за болка. Не се acaí, без първо говори с вашия лекар, ако приемате лекарства за рак, защото тя може да блокира тяхната ефективност. Не използвайте acaí заедно с други антиоксидантни добавки без одобрението на вашия лекар.

Когато acaí плодове се консумират като храна, те изглеждат безопасни. Но поради липсата на доказателства за безопасността на acaí добавки, те не се препоръчват за деца или за жени, които са бременни или кърмят.

Щракнете тук, за да купя чисто Acai Бери хапчета