Har du hört om acai berry? Vill du veta mer om hälsofördelarna med acai bär och saft? Acai bär är mycket marknadsförs av marknadsförare som säger att det är en av de elit super livsmedel med föryngring och vikt förlust egenskaper. Vissa tillverkare använder acai bär i kosmetika och skönhetsprodukter. Men vetenskapliga studier stödjer dessa påståenden av acai fördelar?

Vad är acai berry?

Acai berry är en tum lång rödaktig, lila frukter. Det kommer från acai palm trädet (Euterpe oleracea), som är inbyggt i Central- och Sydamerika.

Acai berry forskning har fokuserat på dess möjliga antioxidant aktivitet. Denna verksamhet kan teoretiskt, att förhindra att sjukdomar orsakade av oxidativ stress som hjärtsjukdomar och cancer.

Klicka här för att köpa ren Acai Berry Diet piller

Är acai berry friska?

Acai innehåller flera ämnen som kallas Antocyaner och flavonoider.

Ordet antocyaninfärgning kommer från två grekiska ord som betyder anläggning och blå. Antocyaner är ansvariga för röda, lila och blå nyanserna i många frukter, grönsaker och blommor. Livsmedel som är rikaste i Antocyaner — som blåbär, röda druvor, rött vin och acai — är mycket starkt färgade, alltifrån deep purple till svart.

Antocyaner och flavonoider är kraftfulla antioxidanter som hjälper försvarar kroppen mot livets stressfaktorer. De spelar också en roll i kroppens celler skyddssystem. Fria radikaler är skadliga biprodukter som produceras av kroppen. Äta en kost rik på antioxidanter kan störa åldrande och sjukdomsprocessen av neutraliserande fria radikaler.

Genom att minska den destruktiva kraften i fria radikaler, kan antioxidanter minska risken för vissa sjukdomar som hjärtsjukdomar och cancer.

Kallas det hälsofördelar av acai bär?

Vissa studier visar att acai frukt fruktköttet har en mycket hög antioxidant kapacitet med ännu mer antioxidant innehåll än Tranbär, hallon, blackberry, jordgubbar eller blåbär. Studier pågår, dock, och juryn är fortfarande ute.

Människor äta acai bär för att åtgärda olika hygienkrav. Men hittills, acai bär har inga kända hälsofördelar som är annorlunda än andra liknande frukter.

Klicka här för att köpa ren Acai Berry Diet piller

Kan acai bär lyft viktförlust?

Forskare lär sig mer om den funktionella kraften i super livsmedel, som acai berry. Även om acai är marknadsförs i vissa vikt förlust produkter, har få studier testats av acai främja viktminskning.

Massor av forskning stöder för nu, äta en kost rik på antioxidanter. Det råder ingen tvekan att bär och andra frukter är en viktig del av en hälsosam kost främja viktminskning. Juryn fortfarande ut om det är något speciellt med acai’s förmåga att kasta överskjutande pund.

Varför är acai bär används i skönhetsprodukter?

Vissa kosmetika och skönhetsprodukter innehåller acai olja i listan ingrediens. Det beror på att acai olja är ett kraftpaket av antioxidanter.

Studier visar att acai olja kan vara ett säkert alternativ till andra tropiska oljor som används i skönhetsprodukter som ansiktsbehandling och kroppen krämer, anti-aging skin behandlingar, schampon och markberedningsmedel och andra produkter. När acai olja behandlas och förvaras varaktigt, förblir antioxidant nivåer hög.

Acai bär och acai juice har några biverkningar?

Om du har pollen allergi eller har en känd överkänslighet acai eller liknande bär, kan du undvika denna frukt. När konsumeras i måttliga mängder, är acai sannolikt säker.

Klicka här för att köpa ren Acai Berry Diet piller