Acai jagode prihajajo iz palmo v Južni Ameriki. Medtem ko tradicionalno hrano tam za stoletja kot tudi za zdravljenje driske, Acai je nedavno postala priljubljena v ZDA zaradi njene domnevne zdravstvene koristi.

Zakaj ljudje sprejmejo Acai?

Acai jagode vsebujejo številne snovi, ki bi lahko povečala zdravje. Za eno, Acai jagode zdi, da imajo zelo visoko raven antioksidantov – primerljiv brusnice, vendar višje od borovnice, jagode in drugo sadje. V laboratoriju študije, antioksidantov, se zdi, da ščitijo celice pred poškodbami, ki lahko privede do bolezni kot so rak, poleg tega, da morebiti neposredno zavira rast nekaterih vrst raka. Snovi v Acai jagode lahko zmanjša vnetje in morda bi lahko počasi širjenja rakavih celic. Tudi nekatere laboratorijske študije izvlečkov Acai privedla do pozitivne učinke na krvne žile, ki bi lahko bila koristna za veliko različnih zdravstvenih stanj.

Acai jagode vsebujejo tudi zdrave maščobne kisline, kot oleinska kislina, ki je eden isto olj ugotovila v oljčno olje.

Vendar pa potencialne koristi acai temeljijo na predhodno laboratorijske študije. Doslej ne vemo obseg osebe Acai morebitne koristi za zdravje pri ljudeh.

Acai je bil prodan kot prehransko dopolnilo za pogoje, kot so visok holesterol, težave s srcem, alergije in rak. Te uporabe Acai je nedokazano.

Kliknite tukaj za nakup čistega Acai jagodami prehrana tabletke

Koliko Acai ste vzeli?

Čeprav acai nedokazano zdravljenje, ima dolgo zgodovino uporabe v tradicionalne medicine, ki ponuja primerno vodnik za posamezne uporabe.

Lahko dobite Acai naravno iz živil?

Acai sadje je skupno hrane na nekaterih območjih Južne Amerike. V ZDA, je na voljo v nekaterih trgovinah z zdravo hrano in supermarketi. Acai je tudi sestavina nekaterih sokovi, pijače, lužnice, želeji, sladoledi in drugih živil. Uporablja se tudi kot naravno hrano barvanje.

Kliknite tukaj za nakup čistega Acai jagodami prehrana tabletke

Kakšna so tveganja jemanja Acai?

  • Neželeni učinki. Ko jedo kot hrana, Acai zdi, da je varno. Ker niso bili dobro raziskana, Tipični neželeni učinki Acai dopolnila niso znani.
  • Tveganja. Je možno, da Acai lahko sprožijo ali poslabšajo oteklina, visok krvni pritisk, razjede ali črevesnih krvavitev. Če vaš ‘ using Acai, preverite z zdravnikom pred pridobivanje MRI, ker obstaja možnost, da bi lahko ovirajo preskus.
  • Interakcije. Če katero koli zdravilo jemljete redno, se pogovorite s svojim zdravnikom pred uporabo Acai dopolnila. Sodelujejo lahko z over-the-counter zdravil, kot so ibuprofen in drugih NSAID zdravila proti bolečinam, kot tudi zdravil za bolečine. Ne jemljite Acai brez prvi govor s svojim zdravnikom, če ste ob zdravil proti raku, ker to bi preprečilo njihovo učinkovitost. Ne uporabljajte Acai skupaj z drugimi antioksidanti brez odobritve svojega zdravnika.

Ko Acai jagode so jedel kot hrano, se zdi varna. Vendar zaradi pomanjkanja dokazov o varnosti Acai dopolnila, jih ni priporočljivo za otroke ali za ženske, ki so noseče ali doječe.

Kliknite tukaj za nakup čistega Acai jagodami prehrana tabletke