Acaí bär kommer från en Palm i Sydamerika. Medan en traditionell mat det för århundraden samt en behandling av diarré blivit acaí nyligen populära i USA på grund av sina påstådda hälsofördelar.

Varför tar folk acaí?

Acaí-bär innehåller ett antal ämnen som kan öka hälsa. För en, acaí-bär verkar ha mycket höga nivåer av antioxidanter – jämförbar med Tranbär, men högre än blåbär, jordgubbar och andra frukter. Antioxidanter visas i labb studier, skydda cellerna mot skador som kan leda till sjukdomar som cancer, förutom möjligen direkt hämmar tillväxten av vissa typer av cancer. Ämnen i acaí-bär kan minska inflammation och kan möjligen långsamma spridning av cancerceller. Vissa lab studier av acaí utdrag ledde till positiva effekter på blodkärl som kan vara användbar för många olika medicinska tillstånd.

Acaí-bär innehåller också hälsosamma fettsyror, som oljesyra, en av de samma oljor som finns i olivolja.

De potentiella fördelarna med acaí bygger dock på preliminära lab studier. Vi vet hittills inte omfattningen av acaí’s möjliga hälsofördelar i människor.

Acaí har sålts som ett kosttillskott för villkor som högt kolesterol, hjärtproblem, allergier och cancer. Dessa användningar av acaí är obevisade.

Klicka här för att köpa ren Acai Berry Diet piller

Hur mycket acaí bör du ta?

Acaí är en oprövad behandling, har men en lång historia av användning i traditionell medicin, som erbjuder en lämplig guide till några av dess användningsområden.

Kan du få acaí naturligtvis från livsmedel?

Acaí frukt är en gemensam mat i vissa områden i Sydamerika. I USA är det tillgängliga i vissa hälsokost butiker och stormarknader. Acaí är också en ingrediens i vissa juicer, drycker, moderlut, gelé, glass och andra livsmedel. Det används också som ett naturligt livsmedel färgläggning.

Klicka här för att köpa ren Acai Berry Diet piller

Vad är riskerna med acaí?

  • Biverkningar. När konsumeras som livsmedel, verkar acaí vara säker. Eftersom de inte har väl är de typiska biverkningarna acaí tillägg inte kända.
  • Risker. Det är möjligt att acaí kan utlösa eller förvärra svullnad, högt blodtryck, magsår eller intestinala blödning. Om du använder acaí, kontrollera med en läkare innan du hämtar en MRI, eftersom det finns en möjlighet att det kan störa provningen.
  • Interaktioner. Om du tar någon medicin regelbundet, tala med din läkare innan du börjar använda acaí kosttillskott. De kan interagera med receptfria läkemedel som ibuprofen och andra NSAID smärtstillande medel, liksom receptbelagda läkemedel för smärta. Ta inte acaí utan första tala med din läkare om du tar cancer läkemedel, eftersom det kunde blockera deras effektivitet. Använd inte acaí med andra antioxidant kosttillskott utan godkännande av din läkare.

När acaí-bär äts som mat, visas de säkert. Men med tanke på bristen på bevis om säkerheten i acaí kosttillskott, de rekommenderas inte för barn eller för kvinnor som är gravida eller ammar.

Klicka här för att köpa ren Acai Berry Diet piller