Acaí bær kommer fra en Palme i Sydamerika. Mens traditionelle fødevarer der for århundreder samt en behandling af diarre og blevet acaí for nylig populær i USA på grund af dens påståede sundhedsfordele.

Hvorfor tager mennesker acaí?

Acaí bær indeholder en række stoffer, der kan øge sundhed. I hvert fald acaí bær synes at have meget høje niveauer af antioxidanter — sammenlignes med Tranebær, men højere end Blåbær, jordbær og andre frugter. I lab undersøgelser vises antioxidanter beskytter celler mod skader, der kan føre til sygdomme som kræft, ud over måske direkte hæmme væksten i visse typer kræft. Stoffer i acaí bær kan reducere inflammation og kunne muligvis langsomt spredningen af cancer celler. Også nogle lab undersøgelser af acaí ekstrakter ført til positive indvirkning på blodkar, der kunne være nyttige for mange forskellige medicinske tilstande.

Acaí bær indeholder også sunde fedtsyrer, som oliesyre, en af de samme olier findes i olivenolie.

De potentielle fordele ved acaí bygger dog på foreløbige lab undersøgelser. Hidtil kender ikke vi omfanget af acaí’s mulige sundhedsmæssige fordele i mennesker.

Acaí er blevet solgt som et kosttilskud til betingelser som højt kolesteroltal, hjerteproblemer, allergier og kræft. Disse anvendelser af acaí er uden beviser.

Klik her for at købe ren Acai Berry kost pille

Hvor meget acaí bør du tage?

Mens acaí er en uden beviser behandling, har en lang historie af brug i traditionel medicin, som giver en passende vejledning til nogle af dets anvendelsesmuligheder.

Kan du få acaí naturligvis fra fødevarer?

Acaí frugt er en fælles mad i nogle områder i Sydamerika. I USA er den tilgængelig i nogle sundhed mad butikker og supermarkeder. Acaí er også ingrediens i nogle juice, drikkevarer, drikkevarer, marmelade, ice cremer og andre fødevarer. Det bruges også som en naturlig mad farvelægning.

Klik her for at købe ren Acai Berry kost pille

Hvad er risiciene ved at tage acaí?

  • Bivirkninger. Når indtages som en fødevare, synes acaí at være sikker. Da de ikke har været godt undersøgt, kendes ikke de typiske bivirkninger af acaí kosttilskud.
  • Risici. Det er muligt at acaí kan udløse eller forværre ekspandering, højt blodtryk, ulcera eller intestinal blødning. Hvis du bruger acaí, spørg en læge før får en MRI, fordi der er mulighed for det kan forstyrre testen.
  • Interaktioner. Hvis du tager noget medicin regelmæssigt, tale med din læge, før du begynder at bruge acaí kosttilskud. De kunne interagere med ikke-receptpligtige lægemidler såsom ibuprofen og andre NSAID smertestillende midler, som receptpligtig medicin for smerten. Ikke tage acaí uden første tale med din læge Hvis du tager kræft narkotika, fordi det kunne blokere deres effektivitet. Undlad at bruge acaí sammen med andre antioxidant kosttilskud uden din læge godkendelse.

Når acaí bær indtages som en fødevare, vises de sikkert. Men da manglen på beviser om sikkerheden på acaí kosttilskud, de anbefales ikke til børn eller til kvinder som er gravide eller ammer.

Klik her for at købe ren Acai Berry kost pille