Acai, je palme, ki se široko porazdeli v severnem območju Južne Amerike. Jagode se uporabljajo za izdelavo medicine.

Ljudje uporabljajo acai za osteoartritis, visok holesterol, erektilna disfunkcija (ED), izguba teže in debelosti, razstrupljanje, in za izboljšanje splošnega zdravja. Acai pridobil popularnost v Severni Ameriki po promovira dr Nicholas Perricone kot a Superfood za lepoto, starost Defying na Oprah Winfrey show.

Kot hrana, acai jagodami je jedel surovo in sok. Sok je tudi za komercialno uporabo kot pijača in sladoled, žele in likerje.

V predelovalnih dejavnostih, acai jagodami se uporablja kot barvilo naravnega vijolična živil.

Kako deluje?

Acai vsebuje kemikalije, ki so antioksidanti. Antioksidanti so mislili za zaščito telesne celice pred škodljivimi učinki kemičnih reakcij s kisikom (oksidacija). Po nekaterih raziskavah, acai ima več antioksidacijskim vsebin kot brusnica, malina, blackberry, jagode ali borovnic.

Kliknite tukaj za nakup čistega Acai jagodami prehrana tabletke

Premalo dokazov za:

  • Artritis.
  • Visok holesterol.
  • Izboljšuje splošno zdravje.
  • Drugi pogoji.

Več dokazov je potrebno oceniti učinkovitost acai.

Stranski učinki ACAI & varnosti

Na voljo ni dovolj informacij, da vem, če je varno acai. Če ste noseče ali doječe, je najbolje, da ostanejo na varni strani in se izognili uporabo.

Pitje surovega acai sok je bila povezana z izbruhi bolezni, imenovane American tripanosomiozo ali bolezni Chagas.

ACAI doziranje

Ustrezen odmerek acai je odvisna od več dejavnikov, kot so uporabnikovo starost, zdravje in več drugih pogojev. V tem času, ne obstaja dovolj znanstvenih informacij določiti ustrezen obseg doz za acai. Imejte v mislih, da naravni proizvodi niso vedno nujno, varna in odmerki lahko pomembno. Bodite prepričani, da sledite ustrezne smeri na etiketah izdelkov, in se posvetujte s farmacevtom ali zdravnik ali drug zdravstveni delavec pred uporabo.

Kliknite tukaj za nakup čistega Acai jagodami prehrana tabletke

Zdravstvene koristi acai jagode

Acai berry je grozdni podobnih sadje pridelano iz palme acai, ki so domorodne na pragozdov Južne Amerike. Acai jagode so pogosto touted kot tako imenovana super hrana, zagovorniki trdijo, da so koristna za različne zdravstvene težave, vključno z artritisom, raka, hujšanje, visok holesterol, erektilna disfunkcija, razstrupljanje in izboljšanje splošnega zdravja.

Acai jagode so lahko dober vir antioksidantov, vlaknin in srčno-zdrave maščobe. Vendar raziskave o acai jagod je omejena, in trditve o zdravstvene koristi acai še ni bilo dokazano.

Veliko sadja, poleg acai jagode zagotavljajo antioksidantov in drugih hranilnih snovi, ki so pomembne za vaše zdravje. Ampak če bi želeli poskusiti acai, preverite vaš lokalni zdrava živila ali trgovinah gurmanske — acai lahko uživajo surovi, v obliki tablet, pijače, kot so sok, napitke ali energijskih pijač ali drugih prehrambenih izdelkov, kot so žele ali sladoled.

Kliknite tukaj za nakup čistega Acai jagodami prehrana tabletke