Du kanske har sett nyheter om afrikanska Mango på dessa popup-annonser eller innehöll på Dr Oz Show. Så vad exakt är alla telefonen om, och kan det verkligen hjälpa dig att förlora vikt?

Denna viktminskning supplement, från utdrag ur frön från den köttiga västafrikanska frukten Irvingia gabonensis (även känd som afrikanska mango), är att beröm för sin förmåga att bidra till att minska kroppsfett, vikt och även kolesterol och leptin nivå i övervikt ämnen, enligt en studie publicerad i tidskriften lipider i hälsa och sjukdom.

Afrikanska mango var en häftklammer för många stammar i Kamerun och Nigeria, och en egenskap hos dessa stammar är deras slim build, liksom låga förekomsten av hjärt-kärlsjukdom, , säger Julius Oben, fil.Dr., en av de främsta forskarna i studien och docent i näringsmässiga biokemi vid University i Yaoundé i Kamerun.

Klicka här för att läsa mer om afrikanska Mango

Fakta om afrikanska Mango för viktminskning

Enligt undersökningen, ämnen som tog 150 mg av detta afrikanska mango utsäde extrakt två gånger om dagen visade betydande förbättringar i deras kroppsvikt, kroppsfett, midjemått, samt en säkerhetsrättelser av nummer som anger bättre hjärta hälsa, inklusive plasma totalt kolesterol, LDL kolesterol, blod glukos, C – reaktivt protein, adiponectin och leptin nivåer – allt utan att ändra sin kost eller Motion rutin. Ytterligare studier har visat liknande resultat, med ämnen som att förlora vikt (ca 8-10 pund) utan att göra andra ändringar av Livsstil.

De goda nyheterna är att, så långt har inga negativa biverkningar rapporterats. Detta är ett utdrag från ett livsmedel som har konsumerats i århundraden i ganska stora mängder (rapporter av den dagliga förbrukningen för mer än 10 år i vissa stammar), Dr. Oben säger. Vi inte har några rapporter av negativ till datum. Men några rapporter om ökad libido kommit till min kännedom av användare av VitaLean i UK. ett komplement som hjälper dig att kasta pund och känner sig sexigare? Låter bra för oss! Men är det för bra för att vara sant?

Medan test ämnen hittade första förbättringar, forskning mer behöver göras för att se om kontinuerlig komplettering skulle ge några ytterligare fördelar. Faktiskt, Tanya Edwards, MD, M.Ed. (en av Dr. Oz korrespondenter) skrev på sin blogg att när hon försökte tillägget själv, hon förlorade en inledande sju pund, men inte hålla på att förlora med fortsatt användning (och märkt samma sak med hennes patienter).

Klicka här för att köpa bästa afrikanska Mango

Bör du prova afrikanska Mango utdrag?

Medan du kan uppleva vissa inledande nytta med tillägget, är juryn fortfarande ute på huruvida effekterna kommer att pågå eller om du kommer att fortsätta att se resultat med regelbunden användning.

Om du vill testa det själv, Glöm inte att leta efter produkter som faktiskt innehåller extraktet kallas IGOB131. många kosttillskott på marknaden inte, även om de är märkt som afrikanska mango.

Klicka här för att köpa bästa afrikanska Mango