Røde bringebær er ikke bare en deilig fruit–they har stor ernæringsmessig verdi. En gang bare tilgjengelig midtsommer, bringebær kan nå nytes fersk, tørket eller frosset året rundt.

Næringsverdi av bringebær

Røde bringebær er svært høy i kostfiber. Opptil 20 prosent av sin samlede vekt består av fiber. De er også en god kilde til vitamin C, B-vitaminer, folsyre, mangan, kobber, magnesium og jern. En kopp røde bringebær gir halvparten anbefalte daglige rasjon av vitamin C, 60 prosent av RDA for mangan og 33 prosent av RDA for fiber.

Spise en kopp røde bringebær vil gi deg alle denne ernæringsmessig verdi, og du vil bare være tidkrevende 60 kalorier.

Klikk her for å kjøpe ekstra bringebær

Helsemessige fordeler av bringebær

Røde bringebær er høy i antioksidanter og polyfenoler og har en ORAC verdien av 4900.They inneholder høye nivåer av et sammensatt kjent som ellaginsyre, en polyphenol verdsatt for sine anticarcinogenic egenskaper. Forskning viser at dette anlegget fenol kan være en effektiv kreft tilbakeslagsventilen og hemmer. Elligic syre er kjent for å binde kreftfremkallende kjemikalier, gjør dem inaktive.

Røde bringebær er også høy er antocyaniner disse er kjent som flavanoid forbindelser. De er ansvarlig for bær rød fargen. Antocyaniner har vist seg å beskytte kroppen mot hjertesykdommer og demens. De er også nyttige i å styrke venene og sirkulasjonssystemet. Det er verdt å merke seg at å få disse forbindelsene fra hele matvarer, som røde bringebær, synes å være mer gunstig supplere som tar dem i skjemaet.

Bladene av det røde bringebær anlegget har blitt brukt i generasjoner til medisinske formål. Vanligvis nedsenket i en te, har røde bringebær bladene blitt brukt til å lette symptomene på forkjølelse, sår hals og diaré.

Klikk her for å kjøpe ekstra bringebær

Utvalg

Bringebær går dårlig svært raskt. Friske bringebær skal konsumeres innen dager etter kjøpet. Velg bær som er fast og har en rik, dyp farge. Unngå bær som er myk eller som viser alle underskriver av støtskade eller mold.

Lagring

Siden bringebær omkomme så raskt, må omsorg tas for riktig oppbevaring. Fjern bær fra beholderen og kaste ut alle forslått eller moldy seg. Dette hindrer dem fra forurensende de andre. Plasser bringebær tilbake i beholderen uvasket og lagre i kjøleskapet i opptil to dager.

Røde bringebær kan lagres i fryseren for opp til ett år. Hvis du vil fryse bringebær, vask dem og bruker papirhåndkle til mildt klapp tørr. Neste, spredt av bringebær ut på en cookie ark og pass på ikke å mengden bær. Overføre cookie ark i fryseren og la dem fryse omtrent en time. Når bær har frosset, kan du plassere dem i en fryser bag. Du kan legge til sitronsaft bær for å bevare sin farge.

Klikk her for å kjøpe ekstra bringebær

Bringebær Tips

Frosne bringebær defrost raskt og enkelt kan legges til frokostblanding, yoghurt eller pannekaker. De kan være blandet med melk og blandet til smoothies. Bringebær også gjøre en interessant tillegg til salater.

Klikk her for å kjøpe ekstra bringebær