Fashion design is een zeer lucratieve business als je het talent en de flair. Er zijn zoveel dingen die je kunt doen met een verbeelding en een paar meter van het doek. Mode-ontwerp software maakt de taken nog eenvoudiger door de onthulling van insider geheimen en het opleiden van beginnende ontwerpers over de steeds beter in het veld.

Functie

De belangrijkste functie of het doel van modeontwerper software is om u te helpen breken in de modewereld. De software is geen vervanging voor het onderwijs in het veld, maar het kan u begeleiden in de juiste richting. Sommige fashion designer-software kunt u bladeren door al schetsen en mix en match outfits. U kunt dit doen voor de lol, of als u talent met een naald en draad, kunt u een van de outfits. Werken met mode-ontwerper software zal u helpen stijl en ontwerp je eigen kleding of een kledinglijn net als de pro's het doen.

Soorten

Er zijn vier basistypen van mode-ontwerper software. Het meest voorkomende type is CAD of Computer Assisted Design, software. Met dit soort programma's, kan de gebruiker virtuele modellen gekleed in diverse uitvoeringen. De CAD-software wordt meestal gebruikt in de mode-en textielindustrie, ook.

Patroon maken van software is het tweede belangrijke type. Deze software is vooral voor het ontwerpen van patronen met verschillende kleuren, texturen en ontwerpen. Dit is meer voor beginners die zijn uit te beginnen in de mode-ontwerp-industrie, omdat het doorgaans goedkoper is dan het CAD-programma's.

PDM-software mode-industrie is voor de serieuze mode-ontwerper. PDM staat voor Product Development Management. Zoals de naam al impliceert, wordt het gebruikt om kleding lijnen te ontwikkelen en de verschillende aspecten van een fashion design bedrijf te beheren.

Tot slot, borduurwerk design software is een basistype waarmee gebruikers aangepaste monogrammen, borduurpatronen en andere ontwerpen.

OptiTex Fashion Software

OptiTex is een van de meest uitgebreide mode-ontwerp software programma's in de industrie. Het is gekenmerkt op Bravo, en het biedt verschillende functies voor beginners en experts in de industrie. De Pattern Design-functie, bijvoorbeeld, kan de gebruiker te digitaliseren rondingen, een persoonlijke werkomgeving te creëren en gemakkelijk ontwerpen van een verscheidenheid aan patronen. Het programma heeft de 3-D Runway Designer kan de gebruiker een virtuele modeshow, hem te laten analyseren stof gedrag, terwijl een model is het maken van haar stappen op de catwalk. Direct Converters zijn een ander kenmerk van OptiTex, die gebruikers in staat stelt om input verschillende formaten in het programma om ze te converteren naar CAD-bestanden voor eenvoudiger gebruik.

Fashion Toolbox

Fashion Toolbox het ontwerpen van software biedt een voordelige educatieve versie voor slechts $ 249. Dit programma werd in 1997 opgericht, en het is nu een van de best verkochte ontwerp software programma's op de markt. De TexMapper functie kan de gebruiker te creëren realistische foto's van ontwerpen, texturen en patronen om te zien hoe iets eruit ziet met een ander patroon of ontwerp. Het programma biedt ook een functie genaamd Ontwerp Essentials, een high-end CAD-systeem met storyboard-mogelijkheden en lay-out tools. Dit onderdeel van de Fashion Toolbox verkoopt voor ongeveer 1.700 dollar.

Overwegingen

Voordat u besluit welke mode-ontwerper software aan te schaffen, zorg ervoor dat je serieus bent over. Veel stukken van modeontwerper software zijn erg duur en mogen niet waard om te kopen als je niet serieus over het gebruik van het in te breken in het bedrijf. Sommige programma's lopen in de duizenden dollars voor de complete mode-tools zoals stof graden, textiele toepassingen en maak-je-eigen weefsels.

Hoe om te winkelen voor Fashion Designer Software

Of u nu op school als een fashion design student of bent u een professionele ontwerper op zoek naar uw portefeuille te verbeteren door middel van de nieuwste technologie, kan modeontwerper software u helpen uw ontwerpen een realiteit. Wanneer u winkelen voor deze technologie, houd uw ontwerp, patroon maken en de bouw moet in balans is met uw eigen computer en design tool geletterdheid.

  1. Vergeet niet dat de compatibiliteit is een sleutel bij het selecteren van design software. Niet alleen moet de software die u shop voor compatibel zijn met uw computer platform (PC of Mac), maar het moet ook werken met uw huidige besturingssysteem.
  2. Winkel voor mode-ontwerp software die gemakkelijk te navigeren menu's kenmerken. Als u problemen ondervindt van de ene functie naar de volgende bij het maken van een ontwerp, heb je minder kans om de software te maken aan de grootste te gebruiken.
  3. Kijk voor software die wordt geleverd met een uitgebreide kleur, textuur en stof galeries. Hoe meer keuze in materialen om uw ontwerpen te maken met, hoe creatiever je kunt worden als een ontwerper.
  4. Controleer voor extra functionaliteit, zoals de mogelijkheid om textures of weefsels te importeren in de software en toe te passen in de schaal om uw ontwerp.
  5. Zorg ervoor dat het ontwerp-software je winkel voor u kunnen voorzien van gedrukte patronen zodra uw ontwerp is voltooid. Je moet kunnen kiezen uit een selectie van basispatroon vormen, evenals uw eigen vormen voor meer complexe bouwprojecten te creëren.
  6. Bekijk uw toekomstige software in de preview mode. Uw mode ontwerp moet zichtbaar worden op een realistische manier. In feite, kunt u vinden dat veel programma's zowel twee-dimensionale en drie-dimensionale preview modes om mode-ontwerpen te bekijken vanuit alle hoeken te bieden.
  7. Draperen op een virtuele vorm van je eigen creatie in vele mode-ontwerp software applicaties. De flexibiliteit om het lichaam afmetingen in te voeren en een verkleinde versie van je fit model is essentieel voor het opstellen of draperen een goed passend kledingstuk.

Top Fashion Design Software

Corel.com

Haal alle hulpmiddelen die u nodig heeft voor de pre-productie en productie stadia van het ontwerpen als je Corel.com bezoeken en meer te leren over hun Corel Designer Technical Suite applicatie. Gebruikt door bekende kleding fabrikanten over de hele wereld, Corel DESIGNER helpt ontwerpers bij het efficiënt maken van pre-productie illustraties en samen te werken met textiel ontwerpers en fabrikanten, zonder andere software te gebruiken voor verschillende bestandsformaten.

Gemaakt voor de ontwerpers en technische illustratoren, de software heeft een veelheid als functies die het mogelijk maakt voor eenvoudige workflow en systeemintegratie. Gebruik de software om naden en aangepaste elementen te creëren nauwkeurig en in minder tijd. Met Corel DESIGNER kunt u patronen, voor te bereiden steekproef illustraties, storyboards en monteren.

Ga naar Corel.com vandaag hun vrije proef voor Corel DESIGNER downloaden en zelf zien hoe het kan uw productiviteit te verhogen. U kunt ook kijken op andere Corel-producten die geschikt zijn voor het ontwerp van de mode-industrie het proces.

Nou, neem die ideeën en maken ze een realiteit door te gaan naar StartingAClothingLine.com en het downloaden van Digital Fashion Pro. Digital Fashion Pro is een fashion design software systeem waarmee u te maken one-of-a-kind ontwerpen die de wereld van de mode zal schokken.

Gebruik van de software sjablonen, steekpatronen, ontwerptechnieken en nog veel meer om je eigen op maat gemaakte kleding maken. De software is eenvoudig te gebruiken en kunt ook technische specificatie schetsen die kunnen gestuurd worden naar naaisters, patroon makers en producenten. Met Design Fashion Pro kunt u uw digitale ontwerpen eenvoudig worden omgezet in ready-to-wear artikelen van kleding.

Fabrikanten wereldwijd goed te keuren van Digital Fashion Pro schetsen, dus waarom niet vandaag nog te beginnen op je eerste stappen in het maken van uw ontwerpen? U kunt kiezen uit 3 Digital Fashion Pro pakketten om te zien welke uw behoeften specifiek past. Bezoek StartingAClothingLine.com nu aan de slag met uw ontwerpen – je hoeft niet ouder model ervaring om van te genieten met behulp van Digital Fashion Pro!

NedGraphics.com

Je hoeft niet te kunnen maken op papier om fantastische ontwerpen te maken. Bezoek NedGraphics.com om meer te leren over de verscheidenheid van het ontwerp-programma's die te bieden hebben die perfect zijn voor een freelance ontwerper, mode bedrijf of converter. Met programma's die specifiek voor het ontwerp en de creatie etappes helemaal naar de stadia van de productie, marketing en verkoop, NedGraphics heeft oplossingen voor elk deel van het proces.

Profiteer van producten, zoals Fashion Studio Suite, om gescande ontwerpen, direct Andere kleuren prints, en nog veel meer proces. Bekijk programma's die speciaal voor jacquard, Dobby geweven of gebreide stoffen. Met de producten en oplossingen van NedGraphics, hoef je zelfs geen zorgen te maken over het maken van storyboards en catalogus presentaties.

Met klanten als Givenchy en Lacoste, heeft NedGraphics een reputatie opgebouwd voor zichzelf in de mode ontwerp software. Hun verscheidenheid van producten maakt het ontwerpproces eenvoudiger en efficiënter. Ga naar NedGraphics.com vandaag meer te weten over hun ontwerp-oplossingen en producten.

EDrawSoft.com

Maak je eigen mode-templates met Edraw Max aan EDrawSoft.com. Edraw Max is grafische software die oplossingen heeft diagrammen voor alles van zakelijke presentaties tot mode design! Gebruik de meegeleverde sjablonen om mix-and-match verschillende artikelen van kleding, aanpassen aan uw visie past, of gewoon uw eigen sjablonen.

Edraw Max heeft een collectie van jurkjes, tops, schoenen en nog veel meer die je kunt gebruiken om uw eigen outfits te creëren en je kunt er ook voor kiezen de modellen om uw outfits te dragen. Als u wilt dat het ontwerp sjablonen op Edraw Max te veranderen, kunt u gemakkelijk spelen met het kleurenschema. Echter, zijn de opties voor het ontwerpen van uw eigen templates beperkt tot slechts elementaire tekengereedschappen.

Edraw Max is fashion design software voor degenen die willen spelen met al ontworpen sjablonen door het veranderen van hun kleuren en te matchen met andere kleding elementen. Bezoek EDrawSoft.com vandaag de dag als je geïnteresseerd bent in een game-play versie van fashion design!

AutoDesk.com

Gebruikt door 9.000.000 professionals in 185 landen, Autodesk is een marktleider in 2D-en 3D-ontwerp en engineering software. Veel van hun producten worden gebruikt door architecten, auto-ontwerpers en digitale animatoren.

Autodesk ® 3ds Max ® is 3D design software die wordt gebruikt in film, video en game-ontwikkeling, maar het kan ook gebruikt worden voor fashion design. Gebruik van de software geïntegreerde Doek Oplosser om kleding te maken die u kunt aanpassen door te kiezen voor soorten doek, patronen, tailoring en nog veel meer. U kunt zelfs gebruik maken van de animatie tool om te zien hoe de kleding zal bewegen, te verzamelen en met de beweging van het model vouwen.

Autodesk is niet op maat gemaakt voor mode-ontwerpers, maar je kunt nog steeds gebruik maken van de software om kleding te ontwerpen. Meer informatie over de producten die worden aangeboden door Autodesk als u een bezoek hun website vandaag.

PatternMakerUsa.com

Maak kleding speciaal voor u wanneer u PatternMaker om aangepaste kleding patronen te maken. Je hoeft geen ervaring te kunnen PatternMaker gebruiken. Gebruik de software om patronen te veranderen en print ze uit aan de slag met het maken van uw eigen aangepaste ontwerpen.

Gewoon de input van uw metingen in de software en het programma zal schaal van het patroon van uw metingen. U kunt de patronen op de computer of na het uitprinten. PatternMaker komt in een verscheidenheid van versies, afhankelijk van wat u wilt doen met de patronen. Haal de meer geavanceerde versies als je meer vrijheid in het aanpassen van de patronen en als u wilt uw eigen patronen te creëren vanuit het niets.

PatternMaker is een eenvoudig te CAD-programma te gebruiken voor het maken en veranderen van kleding patronen. Bezoek PatternMakerUsa.com vandaag gratis 30-dagen proefversie downloaden van vandaag!

Clicdesign.com

Andere kleuren stoffen en nieuwe prints in Adobe ® Photoshop ® en Illustrator ® als je mode en textiel design plug-ins van Clicdesign.com vandaag! De Clicdesign Suite voor gebruik in Photoshop bevat MotifStudio, ColorVision, PlaidMaker Pro en Style Draper Pro. Voor Illustrator, Clicdesign heeft ColorTool waarin je kunt maken en beheren story boards, in kleur!

De Clicdesign Suite maakt het creëren van all-over prints te herhalen en garen kleurstof stoffen gemakkelijk. Hun plug-ins kunnen gemakkelijk worden gebruikt met Photoshop, zodat je niet hoeft te leren hoe je een ander programma te gebruiken voor elk van uw ontwerp nodig heeft! Nadat je klaar bent met het maken van uw ontwerpen die u kunt gebruiken Style Draper Pro om visuele voorstellingen van hoe uw ontwerp eruit zal zien op verschillende modellen laten zien. Gebruik deze plug-in om de klant presentaties en visuals voor te bereiden op merchandising. Bekijk de website van de gereedschapskist voor nuttige tips over hoe u de plug-ins gebruiken met Photoshop en Illustrator.

Clicdesign heeft plug-ins die geschikt is voor bijna elke fase van het ontwerpproces, van het creëren van prints te draperen ze op modellen. Bezoek Clicdesign.com nu het ontwerp-software plug-ins die kunnen worden gebruikt met Photoshop en Illustrator te kopen.

etelestia.com

Geïnteresseerd zijn in het creëren van je eigen patronen en kleding? Weet niet hoe om patronen te passen of naaien? Nou, dan check out Etelestia.com vandaag om te kijken naar hun selectie van patroon maken, mode ontwerpen en naaien cursussen vandaag de dag om te beginnen! Etelestia heeft een verscheidenheid van online cursussen die beschikbaar zijn voor u direct vanuit uw huis.

Studie fashion design met Etelestia om meer te weten over hoe u uw eigen ontwerpen en maken gebruik van technieken te vestigen op uw afbeeldingen te verbeteren. Met hun patroon maken en naaicursussen u kunt ook leren om uw ontwerpen te monteren. Profiteer van hun CAD-software te kunnen ontwerpen te maken op de computer en presentaties voor te bereiden. Maak nauwkeurige technische tekeningen met de CAD-Fashion Design Software.