Groene thee supplementen zijn vaak aangeprezen als een natuurlijke remedie voor een aantal gezondheidsproblemen. De supplementen bevatten groene thee-extract, een stof aangetoond in rijk aan antioxidanten.

Deze anti-oxidanten bevatten epigallocatechin-3-gallaat (EGCG), die wordt beschouwd als het actieve bestanddeel van groene thee extract. Vele groene thee supplementen bevatten ook theanine, een aminozuur dacht dat om een kalmerend effect te bereiken.

Toepassingen voor groene thee supplementen

Groene thee supplementen zijn beweerde te bieden een aantal voordelen voor de gezondheid, met inbegrip van:

  • verlies van het gewicht
  • preventie van kanker
  • behandeling van kanker
  • preventie van hart-en vaatziekten
  • verlaging van de bloeddruk

Groene thee vs. groene thee supplementen

Beschikbaar in capsule en vloeibare vorm, groene thee supplementen worden vaak verkocht als een middel om uw anti-oxidant inname zonder te drinken meerdere kopjes groene thee per dag te vergroten. Meest wetenschappelijk onderzoek tot op heden hebben echter gericht op de gevolgen voor de gezondheid van de consumptie van groene thee als een drank (in plaats van in aanvulling vorm).

Klik hier om te kopen Koutea van officiële website

Voordelen van groene thee supplementen

Hoewel onderzoek naar groene thee supplementen beperkt is, suggereren studies dat groene thee suppletie kan bieden de volgende voordelen voor de gezondheid:

1) Prostaatkanker Defense

In een studie van 2009 van 26 mensen gediagnosticeerd met prostaatkanker, hadden degenen die dagelijks vier capsules van groene thee extract nam een significante afname in bepaalde markeringen die signaal progressie van prostaatkanker. Elke dosis van vier-capsule geleverd het equivalent van ongeveer 12 kopjes gebrouwen groene thee; de behandelingsperiode varieerden van 12 dagen tot 73 dagen, met een gemiddelde tijd van 34.5 dagen.

2) Koude en griep preventie

Groene thee supplementen kunnen helpen bij het afwenden van koude en griep, volgens een studie gepubliceerd in 2007. Voor drie maanden nam een groep van gezonde volwassenen een gepatenteerde formule van groene thee extract of een placebo capsule tweemaal per dag. Eind van de studie, had die met groene thee supplementen ervaren minder koude en griep symptomen en minder dagen van ziekte in vergelijking met degenen die de placebo.

3) Verlagen van Cholesterol

Een studie gepubliceerd in 2003 suggereert dat, wanneer in paren gerangschikt met een laag verzadigd vetgehalte dieet, het gebruik van groene thee supplementen kan helpen cholesterol onder controle te houden. De studie betrokken 240 volwassenen, die allen had mild tot matig verhoogde cholesterolniveaus aan begin van de studie. Studie resultaten toonden dat degenen die groene thee hebben extract in capsule vorm voor 12 weken had een grotere daling van de LDL ( slechte ) cholesterol dan deelnemers die een placebo capsule voor dezelfde duur van tijd hebben.

Klik hier om te kopen Koutea van officiële website

Zijn groene thee supplementen veilig?

Tot op heden, is weinig bekend over de bijwerkingen en de bezorgdheid over de veiligheid in verband met gebruik van groene supplementen. Aangezien veel groene thee supplementen cafeïne bevat, is het belangrijk te nemen voorzichtigheid als u bezorgd bent over cafeïne gerelateerde negatieve effecten (zoals angst, verhoogde hartslag en bloeddruk, en de verslechtering van de Ulcus symptomen).

Het is ook belangrijk op te merken dat vrije radicalen aaseters (antioxidanten) tijdens chemotherapie behandeling, als ze ongewenste worden — in theorie — de activiteit van de drugs kunnen verminderen.

Het gebruik van groene thee supplementen

Het bedrag van de groene thee-extract per capsule varieert van aanvulling op aanvulling. Echter, er is geen gevestigde aanbevolen dosering voor groene thee-extract. Als u het gebruik van groene thee supplementen overweegt, praat met uw zorgverlener over welke dosis misschien wel geschikt is voor u.

Klik hier om te kopen Koutea van officiële website