Grøn te kosttilskud er ofte udråbt som et naturligt middel til en række sundhedsmæssige problemer. Kosttilskud indeholde grøn te ekstrakt, et stof, vist sig at være i rig på antioxidanter.

Disse antioxidanter omfatter epigallocatechin-3-gallate (EGCG), som anses for at være den aktive bestanddel af grøn te ekstrakt. Mange grønne te kosttilskud også indeholde theanine, en aminosyre troede at producere en beroligende virkning.

Anvendelsesmuligheder for grøn te kosttilskud

Grøn te kosttilskud er virke at tilbyde en række sundhedsmæssige fordele, herunder:

  • vægttab
  • forebyggelse af kræft
  • Cancer behandling
  • forebyggelse af hjertekarsygdomme
  • sænkning af blodtryk

Grøn te vs. grøn te kosttilskud

Fås i kapsel og flydende form, grøn te kosttilskud er ofte markedsført som et middel til at øge din antioxidant indtagelse uden at skulle drikke flere kopper grøn te dagligt. Dog har mest videnskabelige undersøgelser til dato fokuseret på de sundhedsmæssige virkninger af forbruger grøn te som en drik (og ikke i tillægget form).

Klik her for at købe Koutea fra officielle hjemmeside

Fordele ved grøn te kosttilskud

Selvom forskning i grøn te kosttilskud er begrænset, tyder undersøgelser på at grøn te supplementation kan tilbyde følgende sundhedsmæssige fordele:

1) Prostatakræft Defense

I en 2009 study of 26 mænd diagnosticeres med prostatakræft, var dem, der tog fire kapsler af grøn te ekstrakt dagligt et betydeligt fald i visse datamærker, der signalerer prostatakræft progression. Hver fire-kapsel dosis leveres svarende til omkring 12 kopper brygget grøn te; behandling periode lå fra 12 dage til 73 dage, med en median tid på 34,5 dage.

2) Kolde og influenza forebyggelse

Grøn te kosttilskud kan hjælpe afværge kolde og influenza, viser en undersøgelse offentliggjort i 2007. For tre måneder fandt en gruppe af sunde voksne enten en proprietær formel af grøn te ekstrakt eller en placebo kapsel to gange dagligt. Ved undersøgelsens afslutning, havde dem at tage grøn te kosttilskud oplevet færre kolde og influenza symptomer og færre dage af sygdom sammenlignet med dem, under hensyntagen til placebo.

3) At sænke kolesteroltal

En undersøgelse offentliggjort i 2003 tyder på, at når parret med en lav mættet fedt kost, brugen af grøn te kosttilskud kan hjælpe holde kolesterol i skak. Studiet involverede 240 voksne, som alle havde mildt til moderat forhøjede kolesterol niveau ved undersøgelsens start. Studere resultaterne viste, at dem, der tog green tea extract i kapsel form for 12 uger havde en større reduktion i LDL ( bad ) kolesterol end deltagere, der tog en placebo kapsel for det samme tidsrum.

Klik her for at købe Koutea fra officielle hjemmeside

Er grøn te kosttilskud Safe?

Til dato er lidt kendt om bivirkninger og sikkerhed bekymringer er forbundet med brugen af grønne kosttilskud. Da mange grønne te kosttilskud indeholder koffein, er det vigtigt at tage forsigtighed, hvis du er bekymret over koffein-relaterede bivirkninger (som angst, øget puls og blodtryk og forværringen af ulcer symptomer).

Det er også vigtigt at bemærke, at fri radikal skyllevæsker (antioxidanter) er uvelkomne under kemoterapi behandling, som de — i teori — kan mindske aktiviteten af narkotika.

Sådan bruges grønne te kosttilskud

Mængden af grøn te ekstrakt pr. kapsel varierer fra tillægget til tillæg. Der er imidlertid ingen etablerede anbefalede dosis for grøn te ekstrakt. Hvis du overvejer brugen af grøn te kosttilskud, snak til udbyderen healthcare om hvilken dosis kan være relevante for dig.

Klik her for at købe Koutea fra officielle hjemmeside