Zoekt u een natuurlijke gezicht reinigingsmiddel? U hoeft niet een fortuin te besteden voor zogenaamd natuurlijke gezichtsmaskers en reinigingsmiddelen op de plank, wanneer is het mogelijk om ze gemakkelijk en met ingrediënten waarschijnlijk u op uw pantry planken nu hebt. Lees verder voor sommige grote recepten die zeer eenvoudig zijn te maken.

Als u op zoek bent om uw eigen reinigingsmiddel, is de plaats om te beginnen om te weten uw eigen huidtype. Is het vette, droge of een combinatie? Verschillende ingrediënten werken beter met bepaalde huidtypen, zoals ik detail hieronder.

De andere kwestie te overwegen is wat u zoekt in een reinigingsmiddel. Vraagt om te hydrateren, of bent u op zoek naar een samentrekkend? Misschien bent u op zoek bent om peeling. Uw keuze van ingrediënten zal gedeeltelijk worden ingegeven door wat je wilt bereiken.

Wanneer u de verschillende reinigingsmiddelen toepast, wees voorzichtig met de temperatuur en vermijden broeien jezelf, als het recept om warmte vraagt. U moet ook vermijden om het even wat in uw ogen.

Natuurlijke gezicht reinigingsmiddel voor de vette huid

Acne-naar voren gebogen, olieachtige huid kan profiteren van de exfoliërende kracht van fruitzuur (AHA van), die schil weg lagen van dode huidcellen. AHA kunnen producten commercieel beschikbaar zijn, maar soms te machtig. Gelukkig, veel thuis ingrediënten bevatten AHA de die u voor uw voordeel gebruiken kunt. Zij omvatten melk, azijn (met name apple cider azijn), appelsap, citroensap, sinaasappelen, ananas, tomaten en druiven. Deze zachte Fruitzuren kunnen worden aangewend om te maken een grote natuurlijke gezicht reinigingsmiddel dat vette huid kan helpen.

(Let erop dat de AHA kan huid meer gevoelig te maken de zon, dus neem passende voorzorgsmaatregelen tegen zonnebrand.)

Hier zijn een paar recepten voor het maken van natuurlijke gezicht reinigingsmiddel en natuurlijke gezichtsmaskers voor de vette huid. Merk op dat deze recepten uw huid drogen kunnen omdat ze erg goed in het verwijderen van olie, dus moet u uw favoriete vochtinbrengende crème achteraf.

Citroensap en bicarbonaat reinigingsmiddel

Ingrediënten:

 • 1 eetlepel baking soda
 • citroensap als nodig, of water

Als u op zoek bent om te exfoliëren en scrub je gezicht, probeer bicarbonaat en citroensap te combineren. U hoeft alleen een eetlepel of zo van bicarbonaat. Van toepassing genoeg sap te maken van een paste–the mengsel kan bruisen, en dat is ok. Van toepassing op uw huid voor een paar minuten en spoel af. U zult genieten van de combinatie van zachte Fruitzuren plus een goed schrobben agent. Bron.

Als baking soda te hard voor u is, dan gewoon een toner maken door het mengen van citroensap en water in een verhouding 2: 1, en met een katoenen bal van toepassing.

Eiwit en citroensap gezichtsmasker natuurlijke

Ingrediënten:

 • Een ei-wit
 • Enkele druppels citroensap

Eiwitten zijn olie vrij en veel voedingsstoffen bevatten. Ze doen een groot werk van strippen vuil en olie uit je gezicht, dus vergeet niet te gebruiken dat vochtinbrengende crème achteraf.

Gewoon nemen een ei wit en klop in een kom tot het schuimige. Voeg een paar druppels citroensap om meer AHA exfoliërende macht. Van toepassing op uw huid en laat op tien minuten, voeg vervolgens een tweede laag. Wacht vijftien minuten. Het afwassen met lauw water en hydrateren. Bron.

Apple Cider azijn natuurlijke gezicht Toner

Ingrediënten:

 • Apple cider azijn
 • Water

Apple cider azijn heeft veel geweldige eigenschappen. Naast een zachte vorm van AHA, heeft ook antiseptische, olie-schoonmaak en pH-balancing eigenschappen.

U kunt het gebruiken als een gezicht toner. Gewoon meng gelijke delen van appel cider azijn en water; Als dit te sterk is, voeg extra water die bij u past. Van toepassing op uw huid met een katoenen bal. Laat drogen of afspoelen, uw keuze.

Natuurlijke gezicht reinigingsmiddelen voor droge of gevoelige huid

Droge huid vereist ingrediënten die kalmeren, genezen en hydrateren. Aloë vera, melk, room, honing en groene thee zijn alle geweldige mogelijkheden.

Melk en honing (of yoghurt en honing) reinigingsmiddel

Ingrediënten:

 • 1 eetlepel van volle melk of yoghurt
 • 1 theelepel honing voor melk, 1 eetlepel voor yoghurt

Melk en honing zijn gebruikt als een gezicht reinigingsmiddel voor generaties. Gewoon combineren over een theelepel honing (liefst donkere honing) met een eetlepel van volle melk. Zet de mix in een kleine fles en dompel het in warm water totdat het mengsel warm wordt en de honing grondig met de melk mengen kan door schudden. Zorg ervoor dat het is aangenaam warm maar niet broeien. Goed schudden en toe te passen. Bron.

In plaats van melk kunt u ook yoghurt. Gebruik een 1: 1 verhouding van elk, toepassen en laat op ongeveer tien minuten, dan afspoelen met warm water.

Groene thee Toner

Ingrediënten

 • Groene thee of groene thee bladeren als nodig
 • Yoghurt voldoende voor huid

Groene thee bevat veel van polyfenolen als antioxidanten. Het kan helpen om te verjongen en anti-inflammatoire eigenschappen heeft. Het is ook zacht op de huid.

U kunt groene thee als een toner rechtstreeks door gewoon de toepassing van koud groene thee (bij voorkeur dat u hebt zelf gebrouwen en gekoeld) aan uw gezicht met een katoenen bal. U kunt het op uw huid als je wilt verlaten.

Of probeer dit als een scrub of masker: geplette groene thee bladeren (of thee uit binnen een theezakje) en combineert met yoghurt. Meng samen. Toepassing op je gezicht zachtjes en laat op een paar minuten. Gebruik de bits van groene theebladeren voor het doen van een beetje van schrobben indien nodig. Afwassen met warm water. Bron.

Aloë Vera en komkommer gezichtsmasker natuurlijke

Ingrediënten:

 • 2 eetlepels van Aloë gel
 • 1/2 komkommer

Hebben een handige Aloë vera plant? Deze prachtige planten bevatten een gel die rijk is aan hydraterende en anti-inflammatoire ingrediënten, en hun nut in de behandeling van lichte brandwonden en bezuinigingen is bekend.

Als u uw eigen aloë plant, gewoon afgesneden een bladsteel met een mes in de buurt van de voet van de plant. De stengel was dan snijd het in het midden. Gebruik een lepel om schrapen uit de duidelijke gel, vermijden van gele materiaal dat kan worden gevonden op de binnenkant van de stengel. Stam de gel door sommige gaas klonten verwijderen. Bron.

Doe dit totdat u 2 eetlepels van Aloë gel hebt.

Vervolgens nemen ½ komkommer, wassen en het pellen, nemen uit de zaden en snijd het in stukken. Combineer de komkommer bits met de Aloë gel in een blender en maken een gladde pasta. Verspreid het zacht en gelijkmatig op uw gezicht of huid. Laat het masker te drogen voor 30 minuten. Afwassen met koud water en droog. Bron.

Natuurlijke gezicht reinigingsmiddel voor alle of combinatie huidtypes

Hier zijn sommige recepten die elk huidtype, vooral voor mensen met combinatie huidtypes profiteren kan.

Havermout natuurlijke gezichtsmasker

Ingrediënten:

 • 3/4 kop van gemalen havermout
 • 1/3 kopje warm water

Als gebruikers van bepaalde hydraterende lotion weten, is havermout geweldig voor de huid. Het is luxe en zijdeachtige vlot, maar groot voor exfoliërende. Het heeft ook anti-inflammatoire eigenschappen.

Probeer deze eenvoudige recept. Het is meer van een natuurlijke gezichtsmasker dan een snelle reinigingsmiddel, maar toch een groot werk zou moeten doen.

Eerst, moet u gemalen havermout. De beste manier is om te kopen in de supermarkt havermout en vervolgens vermalen hen met een blender of koffiemolen. Als u niet het gevoel dat doen dat, dan sommige instant havermout zonder additieven of zoetstoffen krijgen en deze gebruiken rechtstreeks uit de box–but deze aanpak waarschijnlijk niet geven u de beste resultaten.

Neem 3/4 kopje havermout en meng het met over een 1/3 kopje warm water. Meer of minder water gebruiken om aan te passen, maar u moet vormen een mooie pasta. Verspreid de paste onto uw gezicht of huid, dan ontspan en laat ze drogen. Het af te spoelen met warm water en je bent klaar. Bron.

Hier is een alternatief: unflavored yoghurt gebruiken in plaats van water, in een verhouding 1: 1 met gemalen havermout (zeggen, een eetlepel van elk). Voeg een vleugje warme honing als je wilt (dit kunt u doen door verwarming een lepel onder warm water voor een beetje dan de honing toe te voegen.) Meng alles samen, toepassen voor tien minuten en verwijder vervolgens met warm water en een washandje. Bron.

Olie-gebaseerde natuurlijke gezichtsreiniging

Wist u dat het wassen van uw huid met olie zeer goed voor het, is zelfs als je een vette huid hebt? Ten eerste, laten we duidelijk omhoog sommige misvattingen. Mensen denken vaak dat olie oorzaken van acne, maar dit op zichzelf niet waar is. Veel andere factoren bijdragen ten minste als much–including leeftijd/adolescentie, hormonen, verstopping van de poriën met gevangen bacteriën of vuil, en meer.

Olie lost oil–a fenomeen gemakkelijk gezien in de chemie. De juiste combinatie van oliën kunt schoonmaken, hydrateren en beschermen uw huid.

Een bekende combinatie van oliën voor reiniging doeleinden is castor olie plus extra vergine olijfolie. De olijfolie hydrateert, terwijl de ricinusolie reinigt.

Kies de verhouding van oliën die het beste is voor u. Voor mensen met een normale huid, beginnen met gelijke delen castor en extra vierge olijfolie, genoeg om je hele gezicht of wat je schoonmaken schoon te maken (u hoeft niet veel). Als je een vette huid hebt, gunst castor olie over olijfolie, maximaal een 3: 1 castor olijfolie verhouding. Als uw huid droog is, gaan in de tegenovergestelde richting, tot een 3: 1 olijf castor olie verhouding.

U kunt als alternatief voor olijfolie jojoba-olie, bekend als een grote vochtinbrengende crème, of grapeseed olie, die wordt gebruikt als een samentrekkend overwegen. Mensen bezorgd over acne gebruiken soms een druppel of twee van tea tree olie, die een natuurlijke antisepticum is.

Volgende, wrijf het mengsel op je handpalmen en langzaam massage uw uw huid met uw vingers. Water vermijden. Doe dit voorzichtig voor één minuut.

Dan nemen een washandje en dip in hete water–but verzorgen niet te maken zo heet dat u uzelf branden. Comfortabel warm is goed genoeg. Toepassing van de doek op uw gezicht totdat het koelt tot kamertemperatuur. Dit opent uw poriën en laat de schoonmaak/hydraterende oliën doen hun werk verwijderen van vuil, dode huidcellen en bacteriën. Ontspan en geniet van een paar minuten van rustige luxe terwijl u dit doet.

Tot slot, spoel en wringen uit de washandje, dan gebruiken om de resterende olie op uw huid zachtjes verwijderen. Uw huid eindigt glanzend, gehydrateerd en schoon zonder het gebruik van schuurmiddelen of chemicaliën. Bron.

Extra opties voor natuurlijke gezicht reinigingsmiddel en maskers

Hier is een lijst van ingrediënten die vaak worden gebruikt voor het maken van natuurlijke reinigingsmiddelen. Sommige zijn behandeld hierboven. Voor de anderen u moet experimenteren en onderzoek zelf, zijn de mogelijkheden bijna eindeloos!

 • Apple cider azijn
 • Appelsap
 • Aspirine
 • Baking soda
 • Bramen
 • Karnemelk
 • Cederhouten olie
 • Clay
 • Kokosolie
 • Maïsmeel
 • Crème
 • Komkommer
 • Eiwit
 • Grapefruit
 • Grapefruit olie
 • Druiven
 • Groene thee
 • Honing
 • Juniper berry olie
 • Citroen
 • Kalk
 • Goudsbloem
 • Melk
 • Mint, mint SAP
 • Haver of havermout
 • Orange
 • Papaya
 • Perzik
 • Pepermuntolie
 • Ananas
 • Rose olie
 • Zeezout
 • Aardbeien
 • Tomaat
 • Yoghurt

Een natuurlijke gezicht reinigingsmiddel is een geweldige manier om uw gezicht en uw huid de recht en eco vriendelijke manier behandelen. U zult er goed uitzien en goed gevoel zonder toevlucht te nemen tot chemicaliën, dus goed voor het milieu, alsmede uw gezondheid doen.