Hva er Krillolje?

Krill er reker-lignende krepsdyr som er ca 1 til 6 cm lang. De bor er havet, hvor de lever på planteplankton. De er nær bunnen av næringskjeden og blir spist av hval, sel, pingviner, blekksprut og fisk.

Kommersielt fiske av krill forekommer hovedsakelig i Sørishavet og nordlige Stillehavet langs kysten av Canada og Japan. Krill som er fanget brukes for akvakultur og akvariet feeder, sport fiske agn, eller de er spist som mat. I Japan kalles krill som er fanget på mat okiami.

Krillolje, olje som har finnes naturlig i krill, er trukket ut og solgt som et kosttilskudd. Det er solgt i noen helse matbutikker og online i kapsel form.

Krillolje inneholder omega-3 fettsyrer, som er den viktigste grunnen til det er blitt populært som et kosttilskudd.

En annen grunn Krillolje blir populær er fordi den inneholder en antioksidant som heter astaxanthin. Alger som krill spise produserer lyse røde pigment astaxanthin som gir krill og andre krepsdyr som hummer og reker rødlig-rosa farge.

Antioksidanter beskytte våre kroppens celler fra skade fra frie radikaler, ustabil stoffer som er tenkt å bidra til visse kroniske sykdommer. I motsetning til mange andre antioksidanter krysser astaxanthin blod – hjerne barrieren, der kan det teoretisk beskytte øyet, hjernen og sentrale nervesystemet fra frie radikaler skader.

Den siste populariteten av krill olje kosttilskudd har reist bekymring for at det kan true befolkningen i sin rovdyr, inkludert pingviner, sel og hval.

Klikk her for å kjøpe Krillolje fra offisielle hjemmeside

Hvorfor bruker folk Krillolje

Folk bruker Krillolje av samme grunn de bruker fiskeolje, linfrøolje eller andre omega-3 fettsyrer. I motsetning til fiskeolje forårsaker Krillolje ikke fishy burps eller en ettersmak, en felles bivirkning av fiskeolje. Krillolje inneholder også høyere mengder astaxanthin enn fiskeolje. Her er noen spesifikke forhold som det blir brukt.

1) Høyt kolesterol

Krillolje blir studert som et naturlig middel for høyt kolesterol. I en studie, ble 120 personer gitt Krillolje, fiskeolje eller placebo. Krillolje redusert LDL (ofte referert til som dårlig ) kolesterol med 34% og økt HDL ( god ) kolesterol med 43.5% sammenlignet med placebo. Sammenligning, fiskeolje redusert LDL Kolesterol med 4,6% og økte HDL kolesterol med 4,2%. Krill også senket triglyserider.

2) Premenstruelt syndrom

Foreløpig forskning tyder på Krillolje kan bidra til å redusere symptomer på premenstruelt syndrom (PMS), men mer forskning er nødvendig.

3) Leddgikt

En studie i Journal of American College of ernæring undersøkt Krillolje (300 mg daglig) sammenlignet med en placebo, og fant at Krillolje var effektivt til å redusere symptomer på leddgikt og betennelser.

Klikk her for å kjøpe Krillolje fra offisielle hjemmeside

Bivirkninger av Krillolje

Folk med allergi for sjømat bør ikke bruke Krillolje. Personer med blødninger lidelser ikke bør bruke Krillolje med mindre under veiledning av en kvalifisert helsepersonell.

Bivirkninger av Krillolje kan inkludere løs avføring, diaré eller dårlig fordøyelse.

Mulig interaksjoner

Folk tar blodfortynnende (antikoagulerende eller Platederivert medisiner), som aspirin, warfarin (Coumadin), heparin, clopidogrel (Plavix), bør ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner (NSAID) som ibuprofen (Motrin, Advil), naproxen (Naprosyn, Aleve) bare bruk Krillolje under en lege tilsyn.

Krillolje bør også brukes med forsiktighet av folk tar urter og kosttilskudd som er antatt å øke risikoen for blødning, for eksempel ginkgo biloba og hvitløk.

Klikk her for å kjøpe Krillolje fra offisielle hjemmeside