Hvad er Krill olie?

Krill er rejer-lignende krebsdyr, der er ca. 1 til 6 centimeter lange. De levende er det ocean, hvor de ernærer hovedsagelig på planteplankton. De er i nærheden nederst i fødekæden og er spist af hvaler, sæler, pingviner, blæksprutter og fisk.

Kommercielt fiskeri af krill forekommer primært i det sydlige Ocean og nordlige Stillehav langs kyster, Canada og Japan. Krill, der fanges der anvendes til akvakultur og akvarium feeds, sport agn eller de indtages som en fødevare. I Japan kaldes krill, der er fanget for fødevarer okiami.

Krill olie, den olie, der har fundet naturligt i krill, ekstraheres og sælges som et ernæringsmæssigt supplement. Det sælges i nogle sundhed mad butikker og online i kapsel form.

Krill olie indeholder omega-3 fedtsyrer, som er hovedårsagen til det bliver populær som et ernæringsmæssigt supplement.

En anden grund krill olie bliver populære er fordi den indeholder en antioxidant, kaldet astaxanthin. Alger, krill spiser frembringer den lyse rødt pigment astaxanthin der giver lyskrebs og andre krebsdyr som hummer og rejer deres rødlig-rosa farve.

Antioxidanter beskytter vores krop cellerne fra skader fra frie radikaler, ustabile stoffer, som menes at bidrage til visse kroniske sygdomme. I modsætning til mange andre antioxidanter krydser astaxanthin blod – hjerne barrieren, hvor det kunne teoretisk beskytte øjet, hjernen og centralnervesystemet fra free radical skader.

Den nylige popularitet af krill olie kosttilskud har rejst bekymringer at det kunne true befolkningen i dens rovdyr, herunder pingviner, sæler og hvaler.

Klik her for at købe Krill olie fra officielle hjemmeside

Hvorfor bruger folk Krill olie

Folk bruger krill olie af samme årsager de bruger fiskeolie, hør olie eller andre omega-3 fedtsyrer. I modsætning til fiskeolie forårsager krill olie ikke fishy Bøvser eller en eftersmag, en fælles side effekt af fiskeolie. Krill olie indeholder også astaxanthin højere beløb end fiskeolie. Her er nogle særlige betingelser som det bruges.

1) Højt kolesterol

Krill olie er undersøges som et naturligt middel for højt kolesteroltal. I en undersøgelse fik 120 personer krill olie, fiskeolie eller placebo. Krill olie reducerede LDL (normalt omtalt som bad ) kolesterol med 34% og øgede HDL ( god ) kolesterol med 43.5% sammenlignet med placebo. I sammenligningen, fiskeolie reduceret LDL kolesterol med 4,6% og steg HDL kolesterol med 4,2%. Krill sænkede også triglycerider.

2) Præmenstruelt syndrom

Foreløbige forskning tyder krill olie kan hjælpe med at reducere symptomer på Præmenstruelt syndrom (PMS), men der er behov for mere forskning.

3) Arthritis

En undersøgelse i Journal of American College of Nutrition undersøgt krill olie (300 mg dagligt) sammenlignet med placebo og fandt at krill olie var effektivt at reducere artritis symptomer og inflammation.

Klik her for at købe Krill olie fra officielle hjemmeside

Bivirkninger af Krill olie

Allergikere til seafood bør ikke bruge krill olie. Folk med bleeding lidelser bør ikke bruge krill olie, medmindre under opsyn af en kvalificeret person i sundhedssektoren.

Bivirkninger af krill olie kan omfatte løs skamler, diarre eller forstoppelse.

Muligt Drug interaktioner

Folk tager blod fortynder (antikoagulant eller anti-platelet medicin), såsom aspirin, warfarin (Coumadin), heparin, clopidogrel (Plavix), bør non-steroidal anti-inflammatory lægemidler (NSAIDS) såsom ibuprofen (Motrin, Advil), naproxen (Naprosyn, Aleve) kun brug krill olie under en læge tilsyn.

Krill olie bør også anvendes med forsigtighed ved folk urter og kosttilskud, som menes at øge risikoen for blødning, som Tempeltræ biloba og hvidløg.

Klik her for at købe Krill olie fra officielle hjemmeside