Kaj je kril olje?

Kril so kozice podobnih rakov, ki so približno 1 do 6 centimetrov dolgo. Živijo je ocean, kjer hranijo se predvsem na fitoplanktona. Ste na dnu prehranjevalne verige in pojedo kitov, tjulnjev, Pingvini, lignje in ribe.

Komercialne ribiške kril se pojavlja predvsem v južnem oceanu in severnem Tihem oceanu vzdolž obal Kanada in Japonska. Kril, ki so ujete se uporabljajo za ribogojstvo in vzdrževati akvarij, šport ribiške vabe ali jih jedo kot hrana. Na Japonskem, kril, ki ujame za hrano se imenuje okiami.

Kril olje, olje, ki je naravno nahaja v kril, je citat in prodajajo kot prehransko dopolnilo. V nekaterih trgovinah z zdravo hrano in na spletu se prodaja v obliki kapsul.

Kril olje vsebuje omega-3 maščobne kisline, ki je glavni razlog, ki je postal priljubljen kot prehransko dopolnilo.

Drug razlog, kril olje postaja priljubljena, ker vsebuje antioksidant Astaksantin imenovan. Alge, ki jedo kril proizvaja Astaksantin svetlo rdeč pigment, ki daje kril in drugih rakov, kot jastoga in kozice njihovega rdečkasto pink barva.

Antioksidanti pa ščitijo naše telesne celice pred poškodbami od prostih radikalov, nestabilne snovi, ki so mislili, da prispevajo k nekatere kronične bolezni. Za razliko od mnogih drugih antioksidantov, Astaksantin prehaja krvno – možgansko pregrado, kjer to lahko teoretično zaščito oči, možganov in centralnega živčnega sistema s prostimi radikali.

Nedavno priljubljenosti kril olje dodatki narašča zaskrbljenost, da bi lahko ogrozila prebivalstvo svojih plenilcev, vključno pingvinov, tjulnjev in kitov.

Kliknite tukaj za nakup krila olje iz uradne spletne strani

Zakaj ljudje uporabljajo kril olje

Ljudje uporabljajo kril olje iz istih razlogov, ki jih uporabljajo, ribje olje, laneno olje ali druge omega-3 maščobnih kislin. Za razliko od ribje olje, kril olje ne povzroča ribica burps ali priokus, a splošen spremljajoči učinek ribjega olja. Prav tako, kril olje vsebuje večje količine Astaksantin kot ribje olje. Tukaj so nekateri posebni pogoji, za katere se uporablja.

1) Visok holesterol

Kril olje preučuje kot naravno sredstvo za visok holesterol. V eni študiji, so imele 120 ljudi, kril olje, ribje olje ali placebo. Kril olje zmanjša LDL (ponavadi naveden kot bad ) za 34 % in povečanje HDL holesterola ( dobro ) holesterol 43,5 %, v primerjavi s placebom. V primerjavi, ribje olje zmanjša LDL holesterol za 4,6 % in poveča HDL holesterol za 4,2 %. Kril tudi zniža trigliceride.

2) Predmenstrualnega sindroma

Predhodne raziskave kažejo, kril olje lahko pomaga zmanjšati simptome premenstrual sindrom (PMS), vendar je potrebnih več raziskav.

3) Artritis

Študija v Journal of American College of Nutrition preučila kril olje (300 mg dnevno), v primerjavi s placebom in ugotovila, da krila olje učinkovito pri zmanjševanju artritis simptomi in vnetje.

Kliknite tukaj za nakup krila olje iz uradne spletne strani

Neželeni učinki kril nafte

Ljudje z alergijo na morske sadeže ne smemo uporabiti kril nafte. Ljudje z krvavitev motnje ne smemo raba kril olje, razen pod nadzorom usposobljen zdravstveni delavec.

Neželeni učinki kril olje lahko vključujejo, svoboden stol brez naslonila, driska ali prebavne motnje.

Možnih interakcijah z drogami

Ljudje, ki jemljejo zdravila za redčenje krvi (antikoagulant ali zdravil antitrombocitna), kot so aspirin, varfarin (Coumadin), heparin, klopidogrel (Plavix), nesteroidna protivnetna zdravila (Nesteroidnih protivnetnih zdravil) kot so ibuprofen (Motrin, Advil), naproksen (Naprosyn, Aleve) naj bi samo uporabo kril olje pod nadzorom zdravnika.

Kril olje je tudi uporabljati previdno ljudi ob zelišča in dopolnila, ki so mislili, da poveča tveganje za krvavitev, kot ginkgo biloba in česen.

Kliknite tukaj za nakup krila olje iz uradne spletne strani