Wat is Krill olie?

Krill zijn kleine garnalen-achtige mariene kreeftachtigen die behoren tot het geslacht Euphausia. Een bepaalde soorten, de Antarctische krill (Euphausia superba), wordt gebruikt om krill olie, die onlangs heeft bewezen te zijn superieur in gehalte aan nutriënten in vergelijking met visolie op vele manieren.

Waar komt Krill olie vandaan?

Zoals hun naam al suggereert, kan Antarctische krill worden gevonden in de Antarctische Oceaan, ook bekend als de Zuidelijke Oceaan. Dit is de oceaan rond Antarctica en de krill van dit gebied zijn geoogst voor krill olie produceren, alsmede voor gebruik in de aquacultuur.

Krill olie voordelen

Er zijn drie belangrijke componenten van de voeding voor krill olie. Net als visolie, krill olie bevat hoge niveaus van omega-3 vetzuren. Dus, enig voordeel van visolie geldt ook voor krill olie. Krill olie bevat echter ook componenten afwezig uit visolie, met inbegrip van omega-3 fosfolipiden, evenals een soort anti-oxidant bekend als Astaxanthine.

Klik hier om te kopen Krill olie van officiële website

Krill olie voordelen voor Bodybuilding

Omega 3 vetzuren zijn opgesteld dat zij heilzaam zijn voor bodybuilding vanwege hun anabole eigenschappen en mogelijkheden om te vergroten van spierkracht. Meer details vindt u in ons artikel Omega 3 voordelen voor Bodybuilding. Omega 3 vetzuren hebben ook anti-inflammatoire effecten die gunstig is voor het herstel en gezamenlijke ondersteuning.

Krill olie voordelen als een Antioxidant

Antioxidanten zijn voordelig om vele redenen, waaronder potentieel hersteltijden bespoediging en algemene gezondheid verbeteren.

Krill olie voordelen voor generaal gezondheid

Er is bewijs te suggereren dat krill olie beter dan visolie is als het gaat om verbetering van de algemene gezondheid. Een studie vond dat toen gegeven op gelijke of zelfs bij lagere doses, krill olie kunnen beter verbeteren bloed cholesterol, glucose, en triglyceride niveau in vergelijking met visolie. Dit impliceert dat krill olie beter voor de gezondheid van het hart is, en een betere behandeling voor de cardiovasculaire aandoeningen vergeleken wordt om te vissen olie.

Krill olie voordelen voor premenstrueel syndroom

Premenstrueel syndroom of PMS is een aandoening lijden door sommige vrouwen tijdens perioden vóór hun menstruatie. Het wordt gekenmerkt door pijnlijke kramp en een emotionele symptomen. Hoewel er geen medisch schadelijke, symptomen kunnen zeer ernstig en kunnen maken sommige vrouwen bedlegerig. Een studie heeft aangetoond dat krill olie zeer effectief in de behandeling van PMS was, met inbegrip van pijn en emotionele verstoort, en de gevolgen ervan superieur aan die van een equivalente dosis van visolie zijn.

Klik hier om te kopen Krill olie van officiële website

Krill olie negatieven & bijwerkingen

Een potentieel nadeel voor krill olie is de prijs. Hoewel krill olie meer effectief dan visolie zijn kan, is het over het algemeen aanzienlijk duurder dan een equivalente hoeveelheid visolie.

Krill veilig is voor consumptie en is over het algemeen vrij van ernstige bijwerkingen wanneer genomen bij de aanbevolen dosering. In tegenstelling tot visolie neigt krill olie niet tot terugvloeiing of andere gastro-intestinale problemen. Nochtans, heeft gemeld dat het vettigheid van de huid kan veroorzaken.

Krill olie aanbevolen Doses en ingrediënt Timing

Een gram doses van krill olie gevonden effectief voor het verlagen van cholesterol en verbeteren van PMS-symptomen. Daarom is dit de aanbevolen voor dit ingrediënt. In het algemeen dienen krill olie supplementen in kleinere komen maten in vergelijking met vissen olie capsules. Dit kunnen worden genomen gedurende de dag bij de maaltijden.

Krill olie supplementen

Krill olie kan worden gevonden als een zelfstandige aanvulling in capsule vorm. Vanwege de anti-inflammatoire effecten, kan ook worden gevonden in sommige supplementen van gezamenlijke ondersteuning. Neptune krill olie (NKO) is een gepatenteerde vorm van krill olie die vaak in de bovenste krill olie supplementen gevonden wordt. Het is een merk dat is goed onderzocht en is daarom het aanbevolen vorm van krill olie.

Klik hier om te kopen Krill olie van officiële website