Vad är Krillolja?

Krill är små räkor-liknande marina kräftdjur som tillhör släktet Euphausia. Vissa arter, antarktisk krill (Euphausia superba), används för att göra Krillolja, som nyligen har visat sig vara överlägsen i näringsinnehåll jämfört med fiskolja på många sätt.

Varifrån kommer Krillolja?

Som namnet antyder, återfinns antarktisk krill i Antarktiska oceanen, även känd som Södra oceanen. Detta är havet kring Antarktis och krill av detta område skördas för att producera Krillolja, samt för användning inom vattenbruket.

Krill Oil fördelar

Det finns tre stora näringsmässiga komponenter att Krillolja. Precis som fiskolja, Krillolja innehåller höga halter av omega 3 fettsyror. Någon fördel av fiskolja gäller därför även Krillolja. Krillolja innehåller emellertid också komponenter frånvarande från fiskolja inklusive omega 3 fosfolipider, samt en typ av antioxidant som kallas astaxanthin.

Klicka här för att köpa Krillolja från officiella hemsida

Krill Oil fördelar för Bodybuilding

Omega 3-fettsyror har fastställts vara fördelaktigt för bodybuilding deras anabola egenskaper och potential att öka muskelstyrka. Mer detaljer finns i vår Omega 3 fördelar för Bodybuilding artikel. Omega 3s har också anti-inflammatoriska effekter som är fördelaktigt för återhämtning och skarven stöd.

Krill Oil fördelar som en Antioxidant

Antioxidanter är bra av många skäl, inklusive potentiellt påskynda återhämtning gånger och förbättra de allmänna hälsa.

Krill olja fördelar för allmän hälsa

Det finns bevis som tyder på att krill är bättre än fiskolja när det gäller att förbättra de allmänna hälsa. En studie visade att när det ges vid lika eller även vid lägre doser, Krillolja kunde bättre förbättra blod glukos, kolesterol och triglycerid nivåer jämfört med fiskolja. Detta innebär att krill är bättre för hjärthälsa, och är en bättre behandling för hjärt-kärlsjukdomar jämfört med för att fiskolja.

Krill olja fördelar för premenstruellt syndrom

Premenstruellt syndrom eller PMS är ett tillstånd som drabbar vissa kvinnor under perioder innan deras menstruation. Det kännetecknas av smärtsamma kramper och en känslomässiga symptom. Även om det inte är medicinskt skadliga, symptomen kan vara mycket allvarliga och kan göra vissa kvinnor sängliggande. En studie har visat att Krillolja var mycket effektiv vid behandling av PMS, inklusive smärta och emotionell upprör, och dess effekter var överlägsen en ekvivalent dos av fiskolja.

Klicka här för att köpa Krillolja från officiella hemsida

Krill olja negativ & biverkningar

En potentiell nackdel med Krillolja är dess pris. Även om Krillolja kan vara mer effektiva än fiskolja, är det i allmänhet betydligt dyrare än motsvarande mängd fiskolja.

Krill är säker för konsumtion och är allmänt fri från allvarliga biverkningar när det tas vid rekommenderade doser. Till skillnad från fiskolja brukar Krillolja inte orsaka reflux eller andra gastrointestinala problem. Det har dock rapporterats att det kan orsaka oiliness av huden.

Krillolja rekommenderas doser och tidpunkt ingrediens

Ett gram doser av Krillolja har visat sig vara effektiva för att sänka kolesterol och förbättra PMS-symptom. Det är därför det rekommenderas för denna ingrediens. Generellt tjänar krilloljan tillskott kommer i mindre storlekar jämfört med fiskoljekapslar. Dessa kan tas hela dagen med måltider.

Krill olja kosttillskott

Krillolja kan hittas som ett fristående komplement i kapselform. På grund av dess anti-inflammatoriska effekter, kan det också hittas i vissa gemensamma stöd kosttillskott. Neptunus Krillolja (NKO) är en patenterad form av Krillolja som är vanliga i topp krill olja kosttillskott. Det är ett märke som har studerats väl och är därför den rekommenderade formen av Krillolja.

Klicka här för att köpa Krillolja från officiella hemsida