Bent u op de hoogte over de huidige modetrends? Hebt u een oog voor stijl? Heeft u de drive en de wens om je passie te zetten in een winstgevende en lonende carrière? Een carrière in de mode-industrie kan de juiste weg voor u zijn!

Zoals in elke carrière in de mode moet je spelen om je sterke punten. Als u een kop voor het bedrijfsleven, toepassen op uw liefde voor mode. Carrière mogelijkheden zijn eindeloos voor personen die begrijpen de consument en de markt.

Als je hebt een vinger aan de pols van de mode-industrie, is er een mode-carrière voor u klaar, zelfs als u geen gevoel voor design hebben. Mode carrière, zoals kleding, kan vele verschillende vormen aannemen.

Velen voelen zich aangetrokken tot een carrière in de mode-industrie voort te zetten als gevolg van lucratieve inkomsten kansen. Afgezien van dat, het idee dat je kan slagen op uw eigen motiveert aspiranten nog meer. Als een zaak van de feiten, ongeveer een derde van de professionele mode-ontwerpers zijn zelfstandigen.

In het algemeen, mode-ontwerper professionals hebben aangeboren artistieke en creatieve kwaliteiten. Zij gebruiken hun creatieve gaven en artistieke talenten om een ​​uniek design concepten voor verschillende mode-applicaties te maken. Vandaag de dag, mode-ontwerper professionals zijn van de vraag in een verscheidenheid van industrieën. Aangezien er een constante vraag voor mode-ontwerpers die gespecialiseerd zijn in een bepaald gebied, het merendeel van de aspiranten richten hun talent in een gespecialiseerde mode-gebied, zoals het ontwerpen van het interieur, merchandise displays, kleding / kleding-, theater-sets en nog veel meer.

Met het oog op een efficiënte modeontwerper te worden, moet u kennis te nemen van deze drie belangrijke dingen:

 • De primaire behoeften van de klant
 • Het centrale punt van het ontwerp
 • Het ontwerp van de aantrekkingskracht op klanten / consumenten

Je moet altijd jezelf uit te rusten met frisse en nieuwe ideeën, omdat de markt en modetrends veranderen voortdurend.

Momenteel zijn er een aantal van de mode ontwerpen carrières beschikbaar. Enkele van de populaire fashion design carrières die u zou moeten overwegen zijn als volgt:

 • Visual Merchandise Ontwerpers: Ze zijn voornamelijk verantwoordelijk voor het ontwerpen van etalages, het regelen van opslag merchandise, het maken van rekwisieten en accenten, het organiseren van kleding plaatsing, styling mannequins, en een toonaangevende rol in marketing campagnes.
 • Fashion Designers: Die werkt als mode-ontwerper professionals zijn doorgaans de opdracht om ontwerpen voor kleding en kleding maken. Sommigen werken met populaire modeontwerpers, terwijl andere het beheer van hun eigen modelabels.
 • Set Designer: Zoals de naam al aangeeft, decorbouwers zijn vooral toegekend aan ontwerpen die nodig zijn voor films, televisie en theater producties conceptualiseren. Hun stijlen en ontwerpen moeten altijd in lijn met wat het script of de directeur vereist. Sommige decorbouwers produceren unieke decor voor beurzen en musea.
 • Interior Designer: Het belangrijkste doel van het interieur ontwerpers is om perfect vorm te combineren met de functie. Hun primaire functie is het introduceren van het interieur concepten die de schoonheid, veiligheid en functionaliteit van een bepaalde ruimte of gebied zal toenemen. Interieur ontwerpers werken in een verscheidenheid van instellingen, inclusief winkels, woonhuizen, kantoren, ziekenhuizen, hotels, en nog veel meer.

Opleiding, Onderwijs en Advancement

Opleidingseis voor de verschillende fashion design carrières lopen sterk uiteen. Maar in gedachten houden dat de school niet de enige eis dat je moet voldoen om een ​​goede jobaanbiedingen land. Hoewel de educatieve achtergrond is een beslissende factor voor werkgevers, moeten de kandidaten ook beschikken over goede kwaliteiten om efficiënt met hun werk. Een goede modeontwerper zou hebben een scherp oog voor detail, uitzonderlijk creatief talent, prachtige artistieke vaardigheden, en grote vastberadenheid.

Een modeontwerper aspirant moet verdienen op zijn minst een Associate degree in om een ​​instapmodel positie te krijgen. Dat gezegd zijnde, is het een must dat je formele opleiding verwerven van gerenommeerde mode-ontwerper scholen. U hebt ook de juiste mode-ontwerper programma's die je helpen je vaardigheden en talenten te kiezen.

Degenen die willen hogere betalen van mode-ontwerper posities na te streven zou moeten streven naar een 4-jarige bacheloropleiding. Aanvragers die hebben verdiend een Bachelor diploma hebben meer kans op het vinden van een grotere betalende fashion design carrière. Het nastreven van geavanceerde mode graden stelt u bloot aan meer uitgebreide mode trainingen en strenger modevormgeving onderwijsprogramma. Mode-ontwerper aspiranten die zich inschrijven in 4-jarige opleiding programma's zullen verwerven extra vaardigheden in marketing, reclame, zakelijk, vrije kunsten, management, en vele anderen.

Mode-ontwerper aspiranten moeten ontwikkelen unieke vaardigheden, goed gevoel voor stijl en uitzonderlijke creatieve kwaliteiten in om de concurrentie voor te blijven. Deelname aan stage-programma's en werken in instap modeontwerper functies verdien je de nodige ervaring je nodig hebt om geavanceerde fashion design carrière na te streven.

Job Outlook

Meer mode-ontwerper banen zullen blijven bloeien dankzij de constante behoefte aan geschoolde en gekwalificeerde mode-ontwerper professionals. Dat gezegd zijnde, zal de concurrentie intenser geworden. Aspirant-mode-ontwerpers moeten bewijzen zich door het tonen van hun capaciteiten en verborgen mogelijkheden.

Degenen die willen opvallen moeten voldoen aan instellingen voor hoger onderwijs graden en moet vernuft en doorzettingsvermogen bezitten. Van de verschillende mode-ontwerper loopbaan, zijn degenen die gespecialiseerd zijn in grafisch ontwerp naar verwachting een hogere werkgelegenheidsgroei hebben. Er zal ook een voortdurende vraag voor binnen-en industrieel ontwerpers. Ondertussen zal visual merchandisers gewoon een natuurlijk verloop te wijten aan de noodzaak in te vullen binnenkort-to-be vacante posities.

Fashion Salaris

Inkomens van de verschillende fashion design carrière daling van de verschillende salarisschalen. Maar merendeel van de modeontwerper professionals verdienen een mediane jaarsalaris van rond de $ 35.000 tot $ 75.000. Andere mode-ontwerp beroepen krijgen de volgende jaarlijkse inkomsten gamma:

 • Grafisch Ontwerpers: $ 20.000 tot 65.000 dollar
 • Interieur ontwerpers: 21.000 dollar naar 71.000 dollar
 • Merchandise Displayers: $ 15.000 tot 40.000 dollar
 • Decorbouwers: 18.000 dollar naar 63.000 dollar

Als professionals meer ervaring opdoen, zullen ze aantrekken betere baan aanbiedt. Ondertussen entry-level fashion designers nog steeds hoger salaris tarieven in vergelijking met andere beroepen.

Met formele scholing, meer relevante ervaringen, verschillende vaardigheden en gespecialiseerde opleidingen, zal modeontwerper professionals hebben betere kansen op het vinden van meer lucratieve kansen op werk!

Net als bij elke carrière, de beste manier om een ​​nieuwe carrière te beginnen op de juiste voet is om een ​​opleiding. Een diploma in Fashion Design of Fashion Merchandising kan je je voet tussen de deur van een van de vele fantastische carrièremogelijkheden in de snel groeiende mode-industrie. Of u geïnteresseerd bent in mode ontwerpen productie, marketing en merchandising, mode media en promoties, of een ander type van mode carrière, een zekere mate helpen leer je de vaardigheden die nodig zijn om te bloeien in de mode-industrie. Lees verder om te zien wat de mode carrières zijn voor u beschikbaar!