Studeren aan een erkende fashion design college is uw sleutel tot succes in de glamoureuze wereld van de mode. Als u geïnteresseerd bent in het bijwonen van een fashion design college, maar zijn verward over hoe u de juiste te kiezen, zijn er enkele eenvoudige richtlijnen die u kunt volgen. Om te beginnen, laten we eens kijken naar enkele van de cursussen van de studie een fashion design college zou kunnen bieden:

  • Ontwerper. Dit is wat de meeste mensen denken wanneer ze denken dat het bijwonen van een fashion design college. Ontwerpers maken ontwerpen voor de individuele items van kleding of accessoires of hele lijnen. Succesvolle ontwerpers worden bekende namen, maar er zijn mogelijkheden voor ontwerpers in elk aspect van de mode-industrie.
  • Mallenmakers maken patronen op basis van de mode-ontwerpers specificaties. Vele mode-ontwerp hogescholen bieden speciale opleiding in patternmaking.
  • Textiel specialist. Liefde stoffen? Misschien is dit de specialiteit voor jou. Blend kunst en wetenschap op het snijvlak van technologie als je nieuwe soorten weefsels te creëren.
  • Merchandising. Het is allemaal in de presentatie! Wees extra lessen op een fashion design college en leren hoe om te pronken met kleding tot hun recht. Deze fashion design afgestudeerden zullen voornamelijk werken in winkels.
  • Stylisten coördineren outfits en maakt kleding van de modellen zien er precies goed voor catalogus en magazine shoots. Sommige stylisten werken ook samen met particuliere klanten, zoals beroemdheden, hen te adviseren over de laatste trends.

Zoals je kunt zien, er is veel meer te leren van het veld dan het nemen van een modeontwerp tekencursus. Veel carrièremogelijkheden in overvloed op het gebied van mode. Het is essentieel om een ​​goede start in het veld te krijgen door het volgen van een goede fashion design college. Dus wat moet je zoeken in een fashion design college?

Er zijn voor de hand liggende overwegingen om mee te beginnen. Neem hierbij de kosten, reputatie, de lengte van het programma en de locatie. Dit laatste kan een bijzonder belangrijke overweging zijn. U zult willen fashion design college bij te wonen in een gebied waar je uiteindelijk zal vestigen. Op die manier kunt u beginnen om belangrijke contacten te leggen terwijl je nog op school. U zult ook wilt controleren hoeveel afgestudeerden de modevormgeving college plaatsen in banen.

Het is ook van groot belang dat je kijkt naar het vermogen van elke fashion design college dat u overweegt. Hebben ze nog steeds contacten onderhouden met de industrie? Zijn ze stroom met hedendaagse trends? Een werkende professionele faculteit kan geven u waardevolle inzichten met voorkennis. Ook een bezoek aan de campus en een paar klassen als dat mogelijk is. Het is belangrijk om te controleren of de cursussen zijn hands-on of gewoon op basis van teksten en lezingen.

Tot slot, controleer uw fashion design college keuzemogelijkheden voor accreditatie. Dit betekent dat het college is goedgekeurd als een gerenommeerde school in facultaire, faciliteiten, klassen, financiën en procedures door een van de verschillende regionale bestuursorganen. Een diploma van een fashion design college dat niet is geaccrediteerd zal niet helemaal het prestige van een erkende universiteit.

Beste mode-hogescholen

De mode-industrie is een wereldwijde industrie die is zeer exclusief. Als u geïnteresseerd bent in het bijwonen van een mode-school om een ​​carrière in de industrie te lanceren, je met enige moeite beetgepakt de beste school voor je. Deze lijst van de top 10 fashion hogescholen van over de hele wereld moet helpen je het wat naar beneden.

Deze scholen zijn bekend in de industrie voor het produceren van een aantal van de beste talent in de mode. Het krijgen van een diploma van een van deze scholen is als het krijgen van een stempel van de kwaliteit die echt zal u opvallen in het bedrijf. Echter, het krijgen in deze scholen is zeer concurrerend. Je zult echt moeten laten zien dat je iets bijzonders te bieden hebben als je wilt om toegang te krijgen.

Top mode hogescholen

1. Fashion Institute of Design and Merchandising (FIDM) is een bekende school die graden in de mode, grafisch ontwerp en interieur ontwerp heeft. Vele beroemde mode-moguls waren FIDM afgestudeerden.

2. De London College of Fashion is de enige universiteit in het Verenigd Koninkrijk helemaal in de mode specialiseren, en het biedt een uniek curriculum dat een breed scala aan verschillende mode-onderwerpen worden behandeld.

3. De Pratt Institute is een van de weinige mode hogescholen die keuzevakken die studenten over mode journalistiek te leren aan te bieden. Het college heeft ook een jaarlijkse modeshow om te pronken met haar senioren 'talenten.

4. Instituto Marangoni is een mode-college met campussen in Londen, Parijs en Milaan. Het biedt zeer gespecialiseerde programma's en heeft een opmerkelijke reputatie als een van de beste mode-scholen waar dan ook. 5. Parsons New School for Design is een in New York gevestigde mode-school met een hippe sfeer en een breed scala aan opleidingen in de mode en design. De Parsons campus is gelegen in het hart van de mode in New York wijk, zodat studenten krijgen een up-close en persoonlijke smaak van het bedrijf.

Andere grote mode hogescholen

6. Antoinette Westphal Drexel University College of Media Arts & Design is een mode-school die heeft de wil van Oscar de la Renta en Vera Wang.

7. Academy of Art University is gevestigd in San Francisco, en is voorzien van belangrijke voorzieningen waar studenten kunnen naar hun ambacht praktijk.

8. Kent State University Fashion School biedt bachelor-programma's in de mode ontwerpen die zich richten op conceptueel ontwerp.

9. Savannah College of Art en Design biedt fashion design programma's die zich richten op mode schetsen, ontwerpen, en promotie. Studenten van deze school uit te lopen met een uitgebreid portfolio om te laten zien aan potentiële werkgevers.

10. International Academy of Design and Technology in Chicago is een college dat is gericht op het verkrijgen van je in de carrière die u wenst. De cursussen zijn groot op het bieden van hands on ervaring om studenten voor te bereiden voor mode carrière.

Hoewel deze lijst geeft de beste mode-ontwerp scholen in Amerika en over de hele wereld, zijn er vele andere grote hogescholen die er zijn. Het is belangrijk om veel onderzoek te doen en de mode-school die het beste past bij uw behoeften academisch, financieel en geografisch te vinden.