Röda hallon är inte bara en läcker fruit–they har stora näringsvärde. Mitten av endast en gång tillgänglig sommaren, hallon kan nu vara glädje färsk, torkad eller fryst året runt.

Näringsvärde för hallon

Röda hallon är mycket hög halt av kostfiber. Upp till 20 procent av deras totala vikt består av fiber. De är också en god källa till C-vitamin, B-vitamin, folsyra, mangan, koppar, magnesium och järn. En kopp av röda hallon ger halva det rekommenderade dagliga intaget av vitamin C, 60 procent av RDA för mangan och 33 procent av RDA för fiber.

Äta en kopp av röda hallon kommer att förse dig med alla här näringsvärde och du kommer bara förbrukar 60 kalorier.

Klicka här för att köpa hallon extrahera

Hälsofördelarna med hallon

Röda hallon är hög halt antioxidanter och polyfenoler och har ett ORAC värde på 4900.They innehåller höga halter av en förening som kallas ellagic acid, en polyfenol som hyllade för dess anticarcinogenic egenskaper. Forskning visar att denna anläggning fenol kan vara en effektiv cancer preventer och inhibitor. Elligic syra är känt att binda cancer-orsakar kemikalier, gör dem inaktiva.

Röda hallon är också hög är Antocyaner som dessa är kända som flavanoid föreningar. De är ansvariga för den bär röd färgen. Antocyaner har visat sig skydda kroppen mot hjärtsjukdomar och demens. De är också användbara för att stärka ådror och cirkulationssystemet. Det är värt att notera att få dessa föreningar från hela livsmedel, liksom röda hallon, verkar vara mer fördelaktigt att ta dem i komplettera formulär.

Bladen av röda raspberry anläggningen har använts i generationer för medicinska ändamål. Vanligtvis genomsyrad i en te, har rött raspberry blad använts att lindra symtom vid förkylning, halsont och diarré.

Klicka här för att köpa hallon extrahera

Val av

Hallon går mycket snabbt dålig. Färska hallon bör förbrukas inom dagar efter köp. Välj bär som är fast och har en rik, djup färg. Undvika bär som är mjuk eller som visar tecken på blåmärken eller mögel.

Lagring

Eftersom hallon förgås så snabbt, behöver vård för korrekt lagring. Ta bort bär från behållaren och kasta ut alla bruised eller moldy ones. Detta kommer att hindra dem från kontaminerande andra. Placera hallon tillbaka in i behållaren unwashed och förvara i kylskåp i upp till två dagar.

Röda hallon kan förvaras i frys för upp till ett år. Om du vill frysa hallon, tvätta dem och använda ett hushållspapper att försiktigt klappa torrt. Nästa, utspridda på hallon på en cookie inte att folkmassan bär. Överför cookie bladet i frysen och låt dem frysa för ungefär en timme. När bär har fryst, placera dem i en frys påse. Du kan lägga till Citronsaft bär för att bevara deras färg.

Klicka här för att köpa hallon extrahera

Hallon Tips

Frysta hallon frosta av snabbt och enkelt kan läggas till stråsäd, yoghurt eller pannkakor. De kan vara blandade med mjölk och blandas i smoothies. Hallon också göra ett intressant tillägg till sallader.

Klicka här för att köpa hallon extrahera