Rdeče maline niso samo okusne fruit–they imajo veliko hranilno vrednost. Samo enkrat na voljo poletja, maline zdaj lahko uživa leto sveže, suhe ali zamrznjene krog.

Hranilna vrednost malin

Rdeče maline so zelo veliko prehranskih vlaknin. Do 20 odstotkov masa je sestavljena iz vlaken. Oni so tudi dober vir vitamina C, B vitaminov, folne kisline, mangana, bakra, magnezija in železa. Eno skodelico rdeče maline vsebuje polovico priporočenega dnevnega vnosa vitamina c, 60 odstotkov RDA za mangan in 33 odstotkov RDA za vlakna.

Jedo skodelico rdeče maline vam bo priskrbel vse to hranilno vrednost in hoteti šele obstati porabljiv 60 kalorij.

Kliknite tukaj za nakup malina citat

Zdravstvene koristi maline

Rdeče maline so visoke v antioksidantov in polifenoli in ORAC vrednost 4900.They vsebujejo visoke ravni spojino, znano kot ellagic kisline, polifenolov, ki cenjen po anticarcinogenic lastnosti. Raziskave kažejo, da ta obrat fenol lahko učinkovito raka Sprečilac in inhibitor. Elligic kislina je znano, da vežejo kemikalije, ki povzročajo raka, česar so neaktivni.

Rdeče maline so tudi visoko je antocianov, ti so znani kot flavanoid spojine. Ti so odgovorni za barvo rdeče jagode. Antocianov je dokazano varujejo telo pred boleznimi srca, in Demenca. Prav tako so koristne pri krepitvi žile in žilni sistem. Treba je omeniti, da pridobivanje teh spojin iz cela foods, kot rdeče maline, se zdi, da je bolj koristno dopolnilo ki jih vzeli obliki.

Listov rdeče maline rastline so bili uporabljeni za generacije v zdravilne namene. Ponavadi namočen v čaj, rdeče malina listi so bili uporabljeni olajšati simptome prehlada, bolečine v grlu in driska.

Kliknite tukaj za nakup malina citat

Izbor

Maline iti slabo zelo hitro. Sveže maline je treba porabijo v dneh od nakupa. Izberite jagode, ki so trdno in bogat, globok barvo. Izogibajte se jagode, ki so mehke ali ki kažejo vse znake modrice ali plesni.

Shranjevanje

Ker maline tako hitro propade, nego je treba sprejeti za pravilno skladiščenje. Odstranite jagode iz posode in vrgel ven vse tiste obtolčeni ali Buđav. To bo jih preprečili okužbo drugih. Postavite na maline nazaj v posodo Neopren in shranite v hladilniku za največ dva dni.

Rdeče maline lahko shranite v zamrzovalnik za do enega leta. Če želite zamrzniti maline, operemo in z papirnato brisačo nežno osušite. Nato razširila na maline na piškotek stanja, pazite, da ne množice jagode. Prenese piškotek stanja v zamrzovalniku in jim zamrzne za približno eno uro. Ko so zamrznjene jagode, jih postavite v zamrzovalnik vrečko. Lahko dodamo limonin sok, da jagode za pomoč pri ohranjanju njihove barve.

Kliknite tukaj za nakup malina citat

Maline Nasveti

Zamrznjene maline odtaljevanje hitro in lahko preprosto dodate žit, jogurt ali palačinke. Jih je mogoče mešati z mlekom in meša v napitke. Maline se tudi zanimiv dodatek za solate.

Kliknite tukaj za nakup malina citat