Rødvin og noe i rød vin kalt resveratrol kan være hjertet sunt. Finne ut fakta, og hype, angående rødvin og dens innvirkning på ditt hjerte.

Rødvin, i moderasjon, har lenge vært sett på som hjertet sunt. Alkohol og visse stoffer i rødvin kalt antioksidanter kan bidra til å forhindre hjertesykdommer ved å øke nivåene av god kolesterol og beskytte mot arterien skade.

Mens nyheter om rødvin kan høres flott hvis du nyte et glass vin til ditt kveldsmåltid, er leger skeptisk om å oppmuntre alle å starte drikke alkohol. Det er fordi for mye alkohol kan ha mange skadelige effekter på kroppen din.

Likevel, mange leger er enig at noe i rødvin synes å hjelpe ditt hjerte. Det er mulig at antioksidanter som flavonoider eller en substans som kalles resveratrol, har hjerte-sunne fordeler.

Hvordan er rød vin hjertet sunt?

Rødvin som synes å ha enda mer hjerte-sunne fordeler enn andre typer alkohol, men det er mulig at rødvin er ikke noe bedre enn øl, hvit vin eller brennevin for hjertesykdommer. Det er fortsatt ingen klare bevis at rødvin er bedre enn andre former for alkohol, når det gjelder mulige hjerte-sunne fordeler.

Antioksidanter i rød vin kalles polyfenoler kan bidra til å beskytte slimhinnen i blodkar i ditt hjerte. En polyphenol kalt resveratrol er en substans i rødvin som har fått oppmerksomhet.

Klikk her for å kjøpe Resveratrol fra offisielle nettsted

Resveratrol i rødvin

Resveratrol kan være en viktig ingrediens i rødvin som forebygger skader på blodkar, reduserer dårlig kolesterol og hindrer blod clots.

De fleste forskning på resveratrol har blitt gjort på dyr, ikke mennesker. Forskning i mus gitt resveratrol tyder på at antioksidant kan også beskytte dem mot fedme og diabetes, begge er sterk risikofaktorer for hjertesykdom. Imidlertid ble disse funnene rapportert bare i mus, ikke i mennesker. I tillegg, for å få den samme dosen av resveratrol brukes i mus-studier, ville en person ha å drikke over 60 liter rødvin hver dag.

Noen undersøkelser viser at resveratrol kan være knyttet til en redusert risiko for betennelse og blodpropp, begge kan føre til hjertesykdom. Mer forskning er nødvendig før det er kjent om resveratrol var årsaken til den reduserte risikoen.

Resveratrol i druer, kosttilskudd og andre matvarer

Resveratrol i rødvin kommer fra huden av druer som er brukt til å lage vin. Fordi rødvin er gjæret med drue skins lengre enn er hvitvin, inneholder flere resveratrol i rødvin. Bare spise druer, eller drikke drue juice, har blitt foreslått som en måte å få resveratrol uten å drikke alkohol. Rødt og lilla drue juice kan ha noen av de samme hjerte-sunne fordelene av rødvin.

Andre matvarer som inneholder noen resveratrol omfatter peanøtter, blåbær og tyttebær. Det er ennå ikke kjent hvor fordelaktig spise druer eller andre matvarer kan sammenlignes med å drikke rødvin når det gjelder å fremme hjertet helse. Mengden av resveratrol i mat og rødvin kan variere mye.

Resveratrol kosttilskudd er også tilgjengelig. Mens forskere ikke har funnet noen skade i å ta resveratrol kosttilskudd, kan ikke de fleste av resveratrol i kosttilskudd bli absorbert av kroppen din.

Klikk her for å kjøpe Resveratrol fra offisielle nettsted

Hvordan hjelper alkohol hjertet?

Ulike studier har vist at moderate mengder alle typer alkohol nytte ditt hjerte, ikke bare alkohol som finnes i rødvin. Det er antatt at alkohol:

  • Hever high-density lipoprotein (HDL) kolesterol, det gode kolesterolet
  • Reduserer dannelsen av blodpropper
  • Bidrar til å hindre arterien skader forårsaket av høye nivåer av lav tetthet lipoprotein (LDL) kolesterol, dårlig kolesterol

Drikke med måte – eller ikke i det hele tatt

Rødvins hjerte-sunne fordeler ser lovende. De som drikker moderate mengder alkohol, inkludert rødvin, synes å ha en lavere risiko for hjertesykdom. Mer forskning er imidlertid nødvendig før vi vite om rødvin er bedre for ditt hjerte enn andre former for alkohol, for eksempel øl eller brennevin.

Verken American Heart Association eller nasjonale hjerte, lunge og blod Institute anbefaler at du starter drikke alkohol bare for å forebygge hjertesykdom. Alkohol kan være vanedannende, og kan forårsake eller forverre andre helseproblemer.

Drikker for mye øker risikoen for høyt blodtrykk, høye triglyserider, leverskader, fedme, visse typer kreft, ulykker og andre problemer. I tillegg drikker for mye alkohol regelmessig kan forårsake kardiomyopati-svekket hjertemuskelen-forårsaker symptomer på hjertesvikt i noen mennesker. Hvis du har hjertesvikt eller et svakt hjerte, bør du helt unngå alkohol. Hvis du tar aspirin daglig, bør du unngå eller begrense alkohol, avhengig av din legens råd. Du bør ikke også drikke alkohol hvis du er gravid. Hvis du har spørsmål om fordeler og risikoer av alkohol, snakk med legen din om spesifikke anbefalinger for deg.

Hvis du allerede drikker rødvin, kan du gjøre dette i moderering. Moderat drikking er definert som et gjennomsnitt på to drinker døgnet for menn og en drikke en dag for kvinner. Grensen for menn er høyere fordi menn vanligvis veie mer og har mer av et enzym som metabolizes alkohol enn kvinner gjør.

Klikk her for å kjøpe Resveratrol fra offisielle nettsted