Rött vin och något i rött vin heter resveratrol kanske hjärtat friskt. Ta reda på fakta, och hype, rött vin och dess inverkan på ditt hjärta.

Rött vin, med måtta, har länge tänkt på som hjärtat friskt. Alkohol och vissa ämnen i rödvin som heter antioxidanter kan förebygga hjärtsjukdomar genom att öka nivåerna av goda kolesterol och skydda mot skador på artären.

Medan nyheter om rött vin kan låta bra om du njuta av ett glas rött vin med din kvällsmåltid, är läkare försiktiga med att uppmuntra någon att börja dricka alkohol. Det beror på att för mycket alkohol kan ha många skadliga effekter på kroppen.

Många läkare håller fortfarande, att något i rött vin verkar hjälpa ditt hjärta. Det är möjligt att antioxidanter, flavonoider eller ett ämne som heter resveratrol, ha hjärtvänlig fördelar.

Hur är rött vin hjärta hälsosam?

Rött vin verkar ha ännu mer hjärtvänlig fördelar än andra typer av alkohol, men det är möjligt att rött vin är inte bättre än öl, vitt vin eller sprit för hjärthälsa. Det finns fortfarande inga tydliga bevis att rött vin är bättre än andra former av alkohol när det gäller möjliga hjärtvänlig fördelar.

Antioxidanter i rött vin kallas polyfenoler kan skydda slemhinnan i blodkärl i ditt hjärta. En polyfenol som heter resveratrol är ett ämne i rött vin som har fått uppmärksamhet.

Klicka här för att köpa Resveratrol från officiella hemsida

Resveratrol i rött vin

Resveratrol kan vara en viktig ingrediens i rödvin som hjälper till att förhindra skador på blodkärl, reducerar onda kolesterolet och förhindrar blodproppar.

De flesta forskning på resveratrol har gjorts på djur, inte människor. Forskning på möss ges resveratrol tyder på att antioxidant kan också skydda dem mot fetma och diabetes, vilka båda är starka riskfaktorer för hjärtsjukdom. Dessa konstateranden rapporterades emellertid endast i möss, inte på människor. Dessutom, för att få samma dos av resveratrol som används i studierna som möss, skulle en person ha att dricka över 60 liter rött vin varje dag.

Viss forskning visar att resveratrol kan vara kopplat till en minskad risk för inflammation och blodpropp, vilka båda kan leda till hjärtsjukdom. Mer forskning behövs innan det är känt om resveratrol var orsaken till den minska risken.

Resveratrol i druvor, kosttillskott och andra livsmedel

Resveratrol i rött vin kommer från huden på druvor som används för att göra vin. Eftersom rött vin är jäst med druvor skinn längre än vitt vin, innehåller rött vin mer resveratrol. Helt enkelt äta druvor, eller dricka druvsaft, har föreslagits som ett sätt att få resveratrol utan att dricka alkohol. Rött och lila grapefrukt juice kan ha vissa av samma hjärtvänlig fördelarna med rött vin.

Andra livsmedel som innehåller vissa resveratrol är jordnötter, blåbär och tranbär. Det är ännu inte känt hur nyttigt äta druvor eller andra livsmedel kan jämföras med att dricka rött vin när det gäller att främja hjärthälsa. Mängden resveratrol i mat och rödvin kan variera kraftigt.

Det finns också resveratrol kosttillskott. Medan forskare inte har hittat någon skada i ta resveratrol kosttillskott, kan de flesta av resveratrol i kosttillskott inte absorberas av kroppen.

Klicka här för att köpa Resveratrol från officiella hemsida

Hur hjälper alkohol hjärtat?

Olika studier har visat att måttliga mängder av alla typer av alkohol gynnar ditt hjärta, inte bara alkohol finns i rött vin. Det har tänkt att alkohol:

  • Höjer high-density lipoprotein (HDL) kolesterolet, det goda kolesterolet
  • Minskar bildandet av blodproppar
  • Hjälper till att förhindra artär skador orsakade av höga nivåer av low-density lipoprotein (LDL) kolesterolet, det onda kolesterolet

Drick med måtta – eller inte alls

Rött vin hjärtvänlig fördelar ser lovande ut. De som dricker måttliga mängder alkohol, inklusive rött vin, verkar ha en lägre risk för hjärtsjukdom. Men behövs mer forskning innan vi vet om rött vin är bättre för hjärtat än andra former av alkohol, som öl eller sprit.

Varken American Heart Association eller nationella hjärta, Lung, och blod Institutet rekommenderar att du börjar dricka alkohol bara för att förebygga hjärtsjukdom. Alkohol kan vara beroendeframkallande och kan orsaka eller förvärra andra hälsoproblem.

Dricka för mycket ökar risken för högt blodtryck, höga triglycerider, leverskador, fetma, vissa typer av cancer, olyckor och andra problem. Dessutom regelbundet dricka för mycket alkohol kan orsaka kardiomyopati-försvagad hjärtmuskeln – orsakar symtom på hjärtsvikt hos vissa personer. Om du har hjärtsvikt eller ett svagt hjärta, bör du undvika alkohol helt. Om du tar acetylsalicylsyra dagligen, bör du undvika eller begränsa alkohol, beroende på din läkares råd. Du bör inte också dricka alkohol om du är gravid. Om du har frågor om fördelar och risker med alkohol, tala med din läkare om specifika rekommendationer för dig.

Om du redan dricker rött vin, göra det med måtta. Måttlig alkoholkonsumtion definieras som ett genomsnitt av två drinkar per dag för män och en drink per dag för kvinnor. Gränsen för män är högre eftersom män generellt väger mer och har mer av ett enzym som metaboliserar alkohol än vad kvinnor gör.

Klicka här för att köpa Resveratrol från officiella hemsida