Flytta över fiskolja, det finns en ny unge på blocket som inte är bara hjärtat-vänlig, men det kan hjälpa till med PMS-symptom också.

Vad är Krillolja?

Krill är små, räkor-liknande kräftdjur som finns i haven runt Antarktis. Trots sin storlek är Krillolja rik på näringsämnen. Gillar fiskolja, denna olja innehåller omega-3 fettsyror, men det ståtar också med skyddande antioxidantegenskaper, som innehåller vitamin A, D och E, och en potent förening kallas astaxanthin.

Plus de innehåller också en anständig mängd fosfolipider – molekyler som är viktiga för cell kommunikation, hjärtat, levern och hjärnan hälsa. Gram för gram, krill innehåller höga halter av flera näringsämnen från en källa. Man tror att denna unika kombination gör krilloljan bättre än fiskolja för en mängd olika hälsotillstånd.

Klicka här för att köpa Krillolja från officiella hemsida

Hur använder jag Krillolja?

Krill är inte säljs som livsmedel, så om du inte får chansen att besöka Antarktis att fånga din egen, nästa bästa sak är att köpa Krillolja i kapslar eller flytande form. Hur kan det hjälpa mig? Minska premenstruellt syndrom (PMS) – en studie av 70 kvinnor i alternativ medicin granskning fann att komplettera med Krillolja minska perioden-relaterad smärta, obehag och emotionella symtom.

Minska inflammation – en 2007 studie publicerad i Journal of American College of Nutrition fann att ta 300 mg av Krillolja dagligen minska tecken på inflammation i deltagare som lider av hjärtsjukdom och/eller artrit med 31 procent efter 30 dagar. Patienterna, med artrit de också noterat ‘ betydande förbättringar i nivåer av smärta och stelhet.

Hur mycket behöver jag Krillolja?

Det finns inga rekommenderade dagliga intaget i Storbritannien för krill och den ideala dosen beror egentligen på vad du vill uppnå. 1000-2000Mg en dag har visat sig vara till hjälp för PMS, och för hjärt- eller antiinflammatoriska fördelar, 1500-3000mg kan vara effektivt. Var försiktig om du lider av någon form av skaldjursallergi. Och om du tar blodförtunnande läkemedel, kontakta din husläkare innan du försöker krill olja komplement.

Klicka här för att köpa Krillolja från officiella hemsida

Var köpa krilloljan tillskott

Alla märken av krill olja kosttillskott är inte skapade lika.

Kvalitet är viktigt. För närvarande, har endast ett fåtal företag kunnat utforma sätt att skörda Krillolja för användning i kosttillskott för humant bruk, eftersom krill börja snabbt förmultnar det ögonblick när de lämnar vattnet. Dessa leverantörer av Krillolja tenderar att vara några eftersom det är en ung och till stor del obebyggd marknad och savvy konsumenten vill vara kunnig om vad man ska leta efter på en etikett för att få det bästa värdet.

Krillolja finns i gelatin kapslar, oftast av 500 milligram varje. Detta sker till stor del eftersom oljan, över tiden, interagerar med gelatin väggarna av kapseln, mjukgörande det och gör det möjligt för läckage – ju mindre inre yta av kapseln, desto mindre chans för läckage.

Vissa krill olja kapslar är mindre än andra, som innehåller endast 300 mg i stället för en 500 mg som andra märken innehåller. Så även att i tre av dessa, skulle du få 10 procent mindre näringsämnen än om du tog två av 500 mg kapslar. Förstå att detta är en taktik för att göra en krill olja försäljning, för att du tror att du får en affär, betala mindre för samma sak, men du betalar mindre för att du blir mindre. Beräkna ditt pris per mg att avgöra huruvida du får en bra affär. Om Krillolja är till försäljning på ett riktigt lågt pris, vidarebefordra det.

Klicka här för att köpa Krillolja från officiella hemsida

EPA/DHA omega-3 är en anledning att ta antingen krill olja eller fiskolja, men kom ihåg att eftersom omega-3 är bundna till fosfolipider, de absorberas i kroppen mer effektivt. Därför:

Belopp av fosfolipider i en krilloljan tillskott är viktigt. Fosfolipider är vad som utmärker Krillolja från fiskolja, och att göra näringsämnen Krillolja innehåller mer tillgänglig för dina celler. Den bästa krilloljan innehåller minst 400 mg per 1 000 mg DOS. Kontrollera etiketten – om mängden fosfolipider inte är katalogiserat, passera på produkten. Tillverkaren försöker göra en försäljning på konsumenternas okunskap. Om storleken av fosfolipider är försumbar – till exempel en 5 mg hittar du på vissa etiketter – det är egentligen inte Krillolja och du kommer att betala för något som borde vara mycket billigare. Vara säker på att du får vad du betalar för.

Slutligen krill olja kosttillskott är inte ändå billigt. Krillolja är svårt att skörden och process, så det är dyrare just nu än fiskolja. I tid, priserna kan komma ner eller kan du ibland hitta en försäljning på kril olja, men om du funderar på att köpa en krilloljan komplettera och se ett mycket billigt pris för det, Tänk på att du inte kanske köper Krillolja alls. Det gamla talesättet du får vad du betalar för gäller verkligen här. Akta er för Krillolja till salu billigt.

Terminspriserna fiskolja kan komma mer i linje med krill olja priser, eftersom kallt vatten arter från vilka fisk olja görs minskar. Detta innebär att fiskefartyg måste våga längre och längre för att fånga mängden fisk som kan göras i fiskolja, och fisk-oljepriset kommer att behöva stiga därmed. Och efterfrågan på omega-3-tillskott ökar mycket snabbt på grund av mängden information om sina många hälsofördelar. Det kommer att sätta ännu mer press på fiskbestånd, göra för högre fiskolja priser, och att göra krill en mer eftertraktad efter källa.

Pris av Krill olja

Krilloljan priser för 60 kapslar 500 mg på internet-intervallet från $30.

Klicka här för att köpa Krillolja från officiella hemsida