Rode frambozen zijn niet alleen een heerlijk fruit–they grote voedingswaarde hebben. Slechts eenmaal beschikbaar midden van de zomer, frambozen kunnen nu worden genoten vers, gedroogd of bevroren jaar.

Voedingswaarde van frambozen

Red frambozen zijn zeer hoog in voedingsvezels. Tot 20 procent van hun totale gewicht is samengesteld uit vezels. Ze zijn ook een goede bron van vitamine C, vitamine B, foliumzuur, mangaan, koper, magnesium en ijzer. Een kopje rode frambozen biedt de helft de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van vitamine C, 60 procent van de ADH voor mangaan en 33 procent van de RDA voor fiber.

Een kopje rode frambozen eten krijgt u met deze voedingswaarde en u zal alleen verbruiken 60 calorieën.

Klik hier om te kopen frambozen pakken

Voordelen voor de gezondheid van frambozen

Red de frambozen zijn hoog in antioxidanten en polyfenolen en hebben een ORAC waarde van 4900.They bevatten een hoog gehalte van een stof bekend als ellaginezuur, een polyfenol gewaardeerd voor zijn kankerbestrijdende eigenschappen. Onderzoek geeft aan dat deze plant fenol een effectieve Kanker preventer en de Inhibitor van de omwenteling zijn kan. Elligic acid (en) is bekend om te binden kankerverwekkende chemische stoffen, waardoor ze inactief.

Red frambozen zijn ook hoog is anthocyanen deze staan bekend als flavanoid verbindingen. Zij zijn verantwoordelijk voor de bessen rode kleur. Anthocyanen zijn gebleken om het lichaam tegen hart-en vaatziekten en dementie te beschermen. Ze zijn ook nuttig voor de versterking van de aderen en de bloedsomloop. Het is vermeldenswaard dat krijgen van deze verbindingen van de hele voedsel, zoals rode frambozen, lijkt te zijn gunstiger die met hen aanvulling vorm.

De bladeren van de rode framboos plant zijn voor generaties voor medicinale doeleinden gebruikt. Meestal ondergedompeld in een thee, zijn rode framboos bladeren gebruikt om te verlichten de symptomen van verkoudheid, zere keel en diarree.

Klik hier om te kopen frambozen pakken

Selectie

Frambozen gaan slecht zeer snel. Verse frambozen moeten binnen dagen na aankoop worden verbruikt. Kies bessen die zijn stevig en hebben een rijke, diepe kleur. Vermijd bessen die zacht zijn of die geen symptomen vertonen van het kneuzen of schimmel.

Opslag

Aangezien frambozen vergaan zo snel, moet zorg worden genomen voor correcte opslag. Verwijder de bessen van de container en gooien een gekneusd of beschimmeld degenen. Dit zal hen verhinderen besmetting van de anderen. De frambozen plaats terug in de container ongewassen en opslag in de ijskast maximaal twee dagen.

Red frambozen kunnen worden opgeslagen in de vriezer voor maximaal een jaar. Als u wilt blokkeren frambozen, was ze en gebruik een papieren handdoek om voorzichtig dep droog. Vervolgens verspreiden de frambozen uit op een bakplaat ervoor zorgend niet om de bessen in de menigte. Breng het cookie blad in de vriezer en laat ze bevriezen voor ongeveer een uur. Zodra de bessen zijn bevroren, plaats ze in een diepvries zak. U kunt citroensap toevoegen aan de bessen om te helpen bij het behoud van hun kleur.

Klik hier om te kopen frambozen pakken

Frambozen Tips

Bevroren frambozen ontdooien snel en gemakkelijk kunnen worden toegevoegd aan ontbijtgranen, yoghurt of pannenkoeken. Zij kunnen worden gemengd met melk en gemengd in smoothies. Frambozen maken ook een interessante toevoeging aan salades.

Klik hier om te kopen frambozen pakken