Wat is Krill olie?

Krill zijn garnalen-achtige schaaldieren die ongeveer 1 tot 6 centimeter lang. Ze leven is de Oceaan, waar ze voeden zich hoofdzakelijk op fytoplankton. Ze zijn in de buurt van de onderkant van de voedselketen en zijn opgegeten door walvissen, zeehonden, pinguïns, inktvis en vis.

Commerciële visserij op krielgarnaal doet zich voornamelijk in de Zuidelijke Oceaan en de noordelijke Grote Oceaan langs de kusten van Canada en Japan. Krill die zijn gevangen worden gebruikt voor de aquacultuur en aquarium feeds, sport visserij aas of ze worden als voedsel gegeten. In Japan, wordt krill die wordt gevangen voor de menselijke voeding genoemd okiami.

Krill olie, de olie die heeft natuurlijk gevonden in krill, wordt gewonnen en verkocht als voedingssupplement. Het in sommige health food winkels en online verkocht in capsule vorm.

Krill olie bevat omega-3 vetzuren, dat is de voornaamste reden die het wordt steeds populairder als voedingssupplement.

Een andere reden krill olie populair wordt is omdat het bevat een antioxidant Astaxanthine genoemd. De algen die krill eten produceert de heldere rode pigment Astaxanthine dat geeft krill en andere schaaldieren zoals kreeft en garnalen hun rood-roze kleur.

Antioxidanten beschermen onze lichaamscellen van schade door vrije radicalen, onstabiele stoffen die worden verondersteld om bij te dragen aan bepaalde chronische ziekten. In tegenstelling tot vele andere anti-oxidanten kruist Astaxanthine de bloed – hersen barrière, waar zou het theoretisch de beschermen van de ogen, de hersenen en het centrale zenuwstelsel tegen schade door vrije radicalen.

De recente populariteit van krill olie supplementen heeft geuit dat het de bevolking van zijn vijanden, waaronder pinguïns, zeehonden en walvissen zou kunnen bedreigen.

Klik hier om te kopen Krill olie van officiële website

Waarom gebruiken mensen Krill olie

Mensen gebruiken krill olie voor de dezelfde redenen dat ze gebruiken visolie, vlas olie of andere omega-3 vetzuren. In tegenstelling tot visolie veroorzaken krill olie niet fishy burps of een nasmaak, een veelvoorkomende bijwerking van visolie. Krill olie bevat ook, hogere hoeveelheden Astaxanthine dan visolie. Hier zijn een aantal specifieke voorwaarden waarvoor het wordt gebruikt.

1) Hoog Cholesterol

Krill olie wordt bestudeerd als een natuurlijke remedie voor hoge cholesterol. In een studie, 120 mensen kregen krill olie, visolie of een placebo. Krill olie verminderd LDL (meestal aangeduid als slechte ) met 34% en toegenomen HDL cholesterol ( goede ) cholesterol door 43,5% ten opzichte van de placebo. In vergelijking, visolie LDL-cholesterol met 4,6% verminderd en HDL-cholesterol steeg met 4,2%. Krill ook verlaagd triglyceriden.

2) Premenstrueel syndroom

Voorlopig onderzoek suggereert krill olie kan helpen verminderen de symptomen van het premenstrueel syndroom (PMS), echter, is meer onderzoek nodig.

3) Artritis

Een studie in het Journal van de American College of Nutrition krill olie (300 mg per dag) in vergelijking met een placebo onderzocht en vond dat krill olie effectief in het verminderen van artritis symptomen en ontsteking.

Klik hier om te kopen Krill olie van officiële website

Bijwerkingen van Krill olie

Mensen met allergieën voor zeevruchten krill olie niet gebruiken. Mensen met bloeden stoornissen krill olie niet gebruiken, tenzij onder toezicht van een gekwalificeerde professionele gezondheidswerker.

Bijwerkingen van krill olie kan zijn dunne ontlasting, diarree of indigestie.

Mogelijke Drug Interactions

Mensen die bloed verdunners (antistollingsmiddel of anti-platelet medicatie), zoals aspirine, warfarine (Coumadin), heparine, clopidogrel (Plavix), moeten niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s) zoals ibuprofen (Motrin, Advil), naproxen (Naprosyn, Aleve) enige gebruik krill olie onder toezicht van een arts.

Krill olie moet ook met de nodige voorzichtigheid worden gebruikt door mensen die kruiden en supplementen die worden verondersteld om te verhogen het risico van bloeden, zoals de ginkgo biloba en knoflook.

Klik hier om te kopen Krill olie van officiële website