U hebt vaak gedroomd van de olie – vrije huid dat is zijdeachtig zacht en glad aanvoelt. Ooit afgevraagd hoe het te bereiken? Nou, kunt u ook pronken een olie gratis huid die bewonderende blikken van anderen trekken zal. Onze olie controleaanwijzing geeft talrijke tips die zijn makkelijk te volgen en zijn goedkoop. Het kan worden gedaan in de privacy van uw huis.

De olie Controleaanwijzing

Er zijn verschillende manieren om te zorgen voor de vette huid. Hier is een efficiënte gids te doen weg met de overtollige gezichtsbehandeling olie en de uitbraak van acne en puistjes te verminderen.

 • Was je gezichtshuid met milde zeep en water, twee tot drie keer per dag.
 • U kunt ook kruiden ex foliating struikgewas te reinigen van de huid.
 • Follow-up dit met samentrekkend lotion. Doordrenk een wattenschijfje in samentrekkend en hele gezicht van toepassing.
 • U kunt een olie-vrije moisturizer voor je huid. Dit is essentieel als overmatig gebruik van zeep en samentrekkend kan leiden tot gedehydrateerde huid.
 • Laat je gezicht te genieten van de hydraterende lotion voor een paar minuten. Vervolgens veeg de lotion met een vers weefsel. Dit zal helpen te ontdoen van overtollige olie en laat uw huid met een schone en frisse look.
 • Spatten uw gezicht met koud water helpt ook om olie te verminderen.
 • Vergeet niet dat het is een must om toe te passen samentrekkend lotion voor make up.
 • Meng de komkommer sap met limoensap. Pas dit mengsel op uw gezicht toe. Houden op gedurende 15 minuten en spoel af met koud water.
 • Giet een paar druppels van eau-de-cologne in half glas water en zet in vriezer. Verwijder uit koelkast na een uur en toepassing op gezicht met kussenvulling.
 • Het wit van een ei van toepassing op gezichtshuid. Afwassen met bekken bloem nadat het droogt uit.
 • Breng een pasta van gemalen komkommer en tomaat op je gezicht en laat op voor 15 tot 20 minuten.
 • Een mengsel van rose water en mint sap helpt te verminderen van overtollige olie.
 • Een modder pack bestaande uit roze of witte klei is ideaal voor olieachtige huid.
 • Gebruik skin care producten en cosmetica die zijn speciaal ontwikkeld voor de vette huid.
 • Mengen appelsap en limoensap in gelijke hoeveelheden en toepassen op uw huid. Houden voor 10 tot 15 minuten en afwassen. Dit zal wonderen doen voor uw huid.

Opmerking: Sommige van de hierboven genoemde producten en de ingrediënten kunnen allergisch voor uw huid. In geval van dergelijke complicaties, wordt u gevraagd niet te gebruiken hetzelfde.

Vette huid en Acne: In controle te houden


Wanneer mensen van vette huid klagen, zijn ze de meeste vaak verwijzen naar de huid op hun gezicht. Vette huid is ook de grootste contibuter naar acne. Deze pagina geeft een beetje informatie over de oorzaken en behandelingen van vette huid en acne.
De oorzaak van vette huid

De olie is geproduceerd door olie-klieren bekend als sebaceous klieren. Deze klieren zijn groter en meer actief in de regio van de neus dan andere gebieden van het gezicht. Dit is de reden waarom de neus neigt te zijn een probleem gebied voor zelfs degenen met normale huid. De poriën in dit gebied zijn ook grotere, teneinde aan de grote stroom van olie geproduceerd. Andere gebieden op het lichaam waar sebaceous klieren meest zwaar geconcentreerd zijn zijn de hals, borst en rug-gebieden waar lichaam acne gemeenschappelijk worden kan. De hoeveelheid olie die een individu maakt is bepaald door genetica. Het is beïnvloed door hormonen en wat wordt genoemd een einde orgel reactie.

De klier olie wordt beschouwd als het einde orgel omdat het is deze klier die is opgevolgd door hormonen. Veel mensen hebben hetzelfde niveau van hormonen, maar verschillende hoeveelheid olie maken omdat hun olie-klieren anders reageren. Tijdens de adolescentie creëert een stijging van het niveau van geslachtshormonen, bekend als androgenen, een probleem van vette huid waar soms er niemand was. De reden is dat androgenen vergroten en stimuleren van de sebaceous klieren, waardoor ze meer talg produceren. Terwijl deze stimulatie niet rechtstreeks verantwoordelijk voor acne is, produceert de extra talg waarvoor ze verantwoordelijk zijn, meer vetzuren wanneer een comedo stekker uit een porie opening wordt gesloten.

De extra vetzuren verhoging van het bedrag van ontsteking, en meer ernstige acne optreedt. Ondanks alle moeite die talg veroorzaakt, het is zeer belangrijk voor het onderhoud van de huid. Wanneer het systeem functioneert goed, voert talg de belangrijke taak om het smeren van uw huid te helpen. Talg brengt ook met zich mee dode huidcellen vergieten van uw muren van de haarzakje. Het beste ding om te doen is voor iemand met vette huid, moeten maatregelen worden getroffen om te voorkomen dat poriën verstopt krijgen en de vorming van acne laesies.
Zorg voor de vette huid

Vergeet niet, er is geen manier om volledig voorkomen dat vette huid optreden, maar hopelijk deze tips zal helpen om de olie en acne onder controle:

 • Hoewel vuil en olie op het oppervlak van de huid geen acne veroorzaken, kan buitensporige olie op uw huid verergeren de verstopping van porie openingen, dus goede wassen is vaak een goede manier om te houden van de situatie steeds erger. Wassen met heet water, zal harde zeep of reinigingsmiddel niet bestaande acne verbeteren of toekomstige flare-ups voorkomen. In feite, kunnen deze methoden droog en irriteert uw huid zo slecht dat u zal niet zitten kundig voor effectieve acne medicijnen gebruiken in crème of gel vorm. Meest actuele acne medicatie drogen gevolgen hebben voor olieachtige huid.
 • Probeer een mild reinigingsmiddel dat zonder drogen reinigt.
 • Gebruik niet een olie-gebaseerde cosmetica, die alleen zal verergeren vette huid en maken verder vlekken.
 • Water-gebaseerde, niet-comedogeen cosmetica gebruiken.
 • Altijd uw make-up verwijderen voordat het naar bed gaan, maar Vermijd koude crèmes en lotions, die een vettige film op uw huid verlaten kunnen.
 • Bekijk uw dieet. Echter, het is niet chocolade of snoep die u nodig hebt om naar te kijken, sommige artsen geloven dat een toegenomen consumptie van jodium acne verergert, en ze vermindering of eliminatie van vis en gejodeerde zout suggereren.
 • Ontspannen! Artsen hebben gezien een verbinding tussen stress en acne voor een lange tijd. Studies hebben aangetoond dat het lichaam meer androgenen produceert wanneer een persoon onder stress is. De stijging kan leiden tot acne flare-ups door het stimuleren van de sebaceous klieren pomp uit meer talg. Zelfs fysieke benadrukt, zoals verkoudheden, allergieën, chirurgie, of menstration, kunnen leiden tot break-outs.

Huidverzorging en actuele behandelingen voor Acne

Ten eerste, er zijn de actuele acne medicijnen die de meeste mensen met vette zonde of acne hebben geprobeerd. Hier is een korte descripton van degenen:

Benzoylperoxide

Deze medicatie werkt op twee manieren. Ten eerste, het gaat na bacteriën, die cruciaal zijn in de ontwikkeling van acne. Zonder bacteriën, zou de talg gevangen onder de huid niet worden de vetzuren die alle de zwelling en ontsteking in en rond acne vlekken veroorzaken. Ten tweede, sommige studies tonen aan dat benzoylperoxide kan ook schil de dode huidcellen van binnen uw haarzakjes, om te voorkomen dat stekkers vormen.

Zwavel, resorcinol, en salicylic zuur

Deze oudere medicijnen meestal werken meestal op het oppervlak van uw huid om te helpen genezen van bestaande vlekken door unclogging poriën. Salicylzuur is met name effectief op de mee-eters.

Topische antibiotica

Deze geneesmiddelen worden gebruikt door artsen om te behandelen bepaalde soorten acne, zoals postules en papules, maar zij kunnen niet sterk genoeg om een effect hebben op grotere cysten. Topische antibiotica werken door een aanval op de bacteriën die sterk met acne problemen verbonden zijn. Net als andere actuele behandelingen meestal deze droog en irriteren de huid, dus zorg ervoor dat u juiste reiniging en hidratatie.

Retinoïnezuur

Ook bekend als Retin-A, dit is een andere actuele geneeskunde gebruikt door artsen om acne te behandelen. Net als benzoylperoxide werkt retinoïnezuur door peeling huidcellen uit de haarfollikels zodat stekkers geen uitmaken. Wees gewaarschuwd dat het in eerste instantie uw acne kan verergeren, en dat het twee tot drie maanden voor een echte verbetering kan duren.